Υπόθεση Μέλλιου: Αθώοι οι αστυνομικοί που είχαν καταδικαστεί το 2015

0

Αθωωτική είναι –σύμφωνα με πληροφορίες- η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, για δύο αστυνομικούς που το 2015 είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή με την κατηγορία της εξευτελιστικής συμπεριφορά και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη τον Φεβρουάριο του 2013, όταν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας είχαν προσαγάγει την 55χρονη τότε Πόπη Μέλλιου, μέλος της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», η οποία στην περιοχή των Εξαρχείων επιχείρησε να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας των μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κυρία Μέλλιου οι αστυνομικοί την προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ και μια αστυνομικός την οδήγησε σε ένα δωμάτιο και την ανάγκασε να βγάλει τα ρούχα και τα εσώρουχα, και μάλιστα με ανοιχτές τις γρίλιες του παραθύρου.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί κατέθεσαν στο δικαστήριο πως είναι δικαίωμα της ΕΛ.ΑΣ. η σωματική έρευνα, ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τον αστυνομικό που έδωσε την εντολή για τον σωματικό έλεγχο και την εκτελούσα χρέη προϊσταμένης στο τμήμα, ενώ αθώωσε την αστυνομικό που εκτέλεσε την εντολή.

Σήμερα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά το περιστατικό, το Εφετείο Αθηνών κήρυξε αθώους τους δύο αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, αποδεχόμενο τις αιτιάσεις τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.