Τόσκας: Αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στους πολίτες και άλλα στα νέα σχέδια δράσης της Αστυνομίας

0

Στοχευμένες δράσεις, όπως π.χ. τροχονομική αστυνόμευση, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα για σχολικά συγκροτήματα και εκπαίδευση στους μαθητές, αλλά κυρίως αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στις πόλεις, ειδικά σε πάρκα και πλατείες με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, βρίσκονται μεταξύ των σχεδίων της αστυνομίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Τόσκας σημείωσε επίσης ότι σχεδιάζονται ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα και δράσεις και για τον έλεγχο του κέντρου της Αθήνας. Όπως πρόσθεσε, ωστόσο, χρειάζεται να αναγνωριστεί από όλους ότι «χρόνια προβλήματα ειδικής φύσης περιοχών δεν μπορούν να λυθούν αποκλειστικά με αστυνομικές παρεμβάσεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «είναι και πρέπει να παραμείνει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», ενώ συμπλήρωσε πως η «ασφάλεια αποτελεί ταυτόχρονα αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διατήρηση υψηλών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης».

Είπε επιπλέον ότι ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε η αστυνομία να προσεγγίσει την κοινωνία, ενώ έκανε λόγο για μεγάλες επιτυχίες της ΕΛΑΣ στο πεδίο του κοινού εγκλήματος, διευκρινίζοντας πως υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης σε αρκετούς τομείς. Επεσήμανε εξάλλου ότι ένας άλλος τομέας στον οποίο θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος, είναι η Οικονομική Αστυνομία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.