Τρομοκρατία: “Μίλησε” το καλάσνικοφ και έδειξε “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

0

Η ένοπλη ομάδα «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» βρίσκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, πίσω από την τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.

Αυτό προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Ο δράστης χρησιμοποιήσε το ίδιο όπλο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο και πάλι σε χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις 24 Μαΐου 2014 ομοίως στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι πρόκειται για πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κalashnikov που έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και
  • στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.
  • Στις 10 Ιανουαρίου 2017  στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • Στις 6 Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πρόκειται για χτυπήματα της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις με πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι και με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή.

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» έγραφε το 2014 σε προκήρυξή της ότι το χτύπημά της ήταν μία «πρόγευση για τους εξουσιαστές»: «Οι σύντροφοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είδαν τους μπάτσους των ΜΑΤ που φυλούσαν το κτήριο. Μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε. Θα ήταν μια δίκαιη ενέργεια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.