Το μήνυμα Καμμένου κατά την τελετή επίδοσης ξίφους σε 102 αξιωματικούς των Ε.Δ.

0

«Το 2018 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους, μια χρονιά που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στην πατρίδα μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την τελετή επίδοσης ξίφους σε 102 αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, που πραγματοποιήθηκε στο Γ΄ Σώμα Στρατού.

«Βγαίνοντας από μια περίοδο κρίσεως όλοι οι δείκτες πλέον συμφωνούν -αλλά και οι ανακοινώσεις ντόπιων φίλων και ξένων- ότι η πατρίδα μας έκλεισε τον κύκλο της κρίσης» είπε και διαβεβαίωσε ότι ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποκαταστήσει όλα όσα έχασαν τα εν ενεργεία στελέχη τους. Παράλληλα διαβεβαίωσε «και εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από όλους, τους εφέδρους, τους αποστράτους, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς», ότι θα ενεργήσει προκειμένου να αποκατασταθούν οι «τεράστιες αδικίες» που έγιναν εις βάρος τους όλη αυτή την περίοδο.

«Εξακολουθείτε να διατηρείτε υψηλό μαχητικό φρόνημα και το επιτυγχάνετε χάρη στις εργώδεις προσπάθειες στον καθημερινό σας μόχθο και στη δική σας προσφορά, προσφορά που μας δίνει τη δυνατότητα να διατηρούμε στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, αλλά και για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της διεθνούς ειρήνης» ανέφερε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι αυτό το μήνυμα γίνεται κατανοητό από όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή μας και ειδικά στην περιοχή μας, η οποία διανύει περίοδο ρευστότητας και αβεβαιότητας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως υπογράμμισε, ότι «σε αυτή την εποχή της κρίσης, σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται πρώτες στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ακόμη ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται υπέρ πίστεως και πατρίδος, επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός αισθάνεται ασφαλής και χαρακτήρισε τιμή του την επίδοση των ξιφών, που όπως είπε, αποτελούν σύμβολο δύναμης, επαγρύπνησης, τιμής, γενναιότητας, καθήκοντος και συνάμα δικαιοσύνης. Κάλεσε, τέλος, τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων να διατηρήσουν υψηλά το φρόνημά τους και πρόσθεσε ότι σε κάθε του επίσκεψη σε στρατόπεδα και ακριτικά φυλάκια παίρνει ο ίδιος μηνύματα αισιοδοξίας, σιγουριάς, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.