Το θρίλερ της «μαζικής αυτοκτονίας» στη Ραφήνα

0
Ενας σχεδόν άγνωστος εφιάλτης με την παρ’ ολίγον ομαδική αυτοκτονία τουλάχιστον 30-50 ατόμων στην Αττική τις παραμονές του 2000 «αναβιώνει» με τον εκούσιο θάνατο του ζευγαριού στην Κεφαλλονιά την παραμονές της Πρωτοχρονιάς, πιθανόν στο πλαίσιο παραθρησκευτικής – σατανιστικής τελετής.
Όπως γράφει στο Βήμα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πρόκειται για μια ελάχιστα δημοσιοποιημένη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή μαζικού θανάτου στην Ελλάδα αμερικανών πολιτών (και ανάμεσά τους πολλά παιδιά) οπαδών μιας ακραίας αίρεσης. Τα μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης είχαν καταφθάσει σε παραλιακές περιοχές της Αττικής με την πρόθεση να πεθάνουν πριν από τον ερχομό της νέας χιλιετίας, που για αυτούς είχε συνδεθεί με το «τέλος του κόσμου»! Με τις διωκτικές αρχές να κινητοποιούνται για να εντοπιστούν οι διασκορπισμένοι σε εξοχικές κατοικίες τής Αθήνας υποψήφιοι αυτόχειρες, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια πρωτοφανής, φρικιαστική αιματοχυσία σε ελληνικό έδαφος.
Το «θρίλερ της Κεφαλλονιάς» με την αυτοκτονία με μαχαίρι – σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση – ενός 30χρονου Γερμανού και της 23χρονης συντρόφου του, βουλγαρικής καταγωγής, έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Οι ερευνητές της υπόθεσης μιλούν για μια ίσως ιδιόμορφη «θυσία» στο πλαίσιο μιας σατανιστικής τελετής από τους δύο αλλοδαπούς που φαίνεται ότι και άλλες φορές είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες παρακινδυνευμένες ενέργειες.
Ομως η διπλή αυτή αυτοκτονία λόγω… μεταφυσικών αναζητήσεων έχει ένα εξαιρετικά σοβαρό προηγούμενο στη χώρα μας. Που αφορούσε περίπου 50 μέλη της αίρεσης Concerned Christians (Ανήσυχοι Χριστιανοί) που είχαν βάση στο Ντένβερ του Κολοράντο και είχαν έλθει στη χώρα μας την περίοδο 1998-1999 με σκοπό να προχωρήσουν σε μαζική αυτοχειρία με τον ερχομό της νέας χιλιετίας.
Η αίρεση των Ανήσυχων Χριστιανών είχε δημιουργηθεί τη δεκαετία του ’80 στο Κολοράντο από τον 64χρονο «προφήτη» Μόντε Κιμ Μίλερ, κορεατικής καταγωγής. Ο Μίλερ υποστήριζε ότι την τελευταία ημέρα του 1999 θα θυσιαστεί στην Ιερουσαλήμ και ύστερα από τρεις ημέρες θα αναστηθεί. Τον Οκτώβριο του 1998 περίπου 65 μέλη της αίρεσης, με βάση σχέδιο που είχε καταστρώσει ο «χρηματοδότης» της παραθρησκευτικής οργάνωσης Τζον Γουέσλεϊ Κούπερ (εκκεντρικός επιχειρηματίας της περιοχής), αναχώρησαν από το Κολοράντο. Από την αρχή είχε γίνει γνωστό ότι 14 εξ αυτών είχαν εγκατασταθεί στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ με σκοπό να θέσουν τέλος στη ζωή τους, ακολουθώντας το πρότυπο του «αρχηγού» της αίρεσης. Το τμήμα αυτό της παραθρησκευτικής οργάνωσης εντοπίστηκε στις αρχές του Ιανουαρίου 1999 από τις ισραηλινές αρχές και αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες επιστροφής των Ανήσυχων Χριστιανών στις ΗΠΑ.
Ομως για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμενε άγνωστο το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέλη της αίρεσης είχαν φθάσει στην Ελλάδα και διέμεναν σε βίλες στον Νέο Βουτζά, στο Πανόραμα Ραφήνας, στο Ζούμπερι αλλά και μέσα στην πόλη της Ραφήνας. Ιχνη των χαμένων Ανήσυχων Χριστιανών στην Αττική εντοπίστηκαν από μια τηλεφωνική κλήση σύνδεσης του Internet που ανακάλυψαν συγγενείς τους στις ΗΠΑ. Ακολούθησε δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής «60 Minutes» του τηλεοπτικού σταθμού CBS σε συνεργασία με «Το Βήμα της Κυριακής» και τον υπογράφοντα προκειμένου, σε πρώτη φάση, να βρεθεί το κατάλυμα των μελών της αίρεσης από όπου έγινε η επίμαχη τηλεφωνική κλήση. Σε δεύτερη φάση μέσω της χρήσης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων βρέθηκαν τα υπόλοιπα οικήματα στα οποία έμεναν οι οπαδοί της αίρεσης με τα ανήλικα παιδιά τους. Ακολούθως υπήρξε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που πραγματοποίησε σχετική εκτεταμένη έρευνα. Οπως προέκυψε από την περαιτέρω εξέταση των δεδομένων στη Νέα Μάκρη είχε διαμείνει και ο αρχηγός της «αίρεσης» Μόντε Κιμ Μίλερ και αργότερα αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία. Ακόμη, σε άλλη κατοικία στην περιοχή της Ραφήνας διαπιστώθηκε ότι έμενε και ο χρηματοδότης της παραθρησκευτικής οργάνωσης.

Οι έρευνες, οι απελάσεις και τα μεγάλα χρηματικά ποσά

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν έλθει σε επαφή με τους έλληνες ιδιοκτήτες των εξοχικών κατοικιών όπου έμεναν οι Ανήσυχοι Χριστιανοί. Οι περισσότεροι από αυτούς ανέφεραν ότι οι αμερικανοί ενοικιαστές ήσαν εξαιρετικοί καλοπληρωτές, ότι είχαν προπληρώσει τα ενοίκια των κατοικιών τους και ότι είχαν μια απολύτως φυσιολογική ζωή. Ομως ήδη μερικοί είχαν αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τη μαζική… μετοίκησή τους στη Ραφήνα και στα πέριξ αλλά και ορισμένες συναθροίσεις με προσευχές, με παρακολουθήσεις βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων από τον αρχηγό της αίρεσης κ.λπ. Ωστόσο η ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για τις προθέσεις των Αμερικανών αλλά και το δεδομένο ότι είχαν προχωρήσει σε οικονομικούς διακανονισμούς μόνο ως το τέλος του 1999 ανησύχησαν και τους έλληνες ιδιοκτήτες για τις επόμενες κινήσεις των… Ανήσυχων Χριστιανών. Με τον φόβο μήπως στα σπίτια τους εξελιχθούν πρωτοφανείς τραγωδίες με μαζικούς θανάτους πολυμελών οικογενειών.

Τελικώς λίγες εβδομάδες προ της εκπνοής του 1999 υπήρξε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης για την προσαγωγή των μελών της αίρεσης και οι οποίοι απελάθηκαν στις ΗΠΑ με επίκληση ελλείψεις στα ταξιδιωτικά έγγραφά τους. Ωστόσο μερικοί από αυτούς φέρεται ήδη να είχαν κινηθεί προς την περιοχή της Καλαμπάκας και να αναχώρησαν από τη χώρα από την Ηγουμενίτσα και από άλλα σημεία. Από την έρευνα που υπήρξε αργότερα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχε εντοπισθεί η εκροή μεγάλων χρηματικών ποσών για άγνωστους λόγους. Με τους έλληνες αξιωματικούς να μιλούν ακόμη και σήμερα ανακουφισμένοι για την αποφυγή αυτής της τραγωδίας.
Πηγή: Το Βήμα
Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.