Το «επαναστατικό ταμείο», οι 14… καταθέτες και ο ρόλος του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου

Σήμερα, κάτι περισσότερο από 8 χρόνια μετά, η Αντιτρομοκρατική κατάφερε για πρώτη φορά να συνδέσει οικονομικές συναλλαγές με πρόσωπο που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση

0

Ήταν Δεκέμβριος του 2009 όταν ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε μιλήσει πρώτη φορά για το «επαναστατικό ταμείο», για χρήματα δηλαδή από έκνομες ενέργειες (ληστείες, κλοπές κ.ά.) με τα οποία τροφοδοτείται το ένοπλο αντάρτικο πόλεως.

Σήμερα, κάτι περισσότερο από 8 χρόνια μετά, η Αντιτρομοκρατική κατάφερε για πρώτη φορά να συνδέσει οικονομικές συναλλαγές με πρόσωπο που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί φαίνεται ως αποδέκτης χρημάτων από το «επαναστατικό ταμείο» ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, προφυλακισμένος για το «τρομοδέμα» στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σημαντική συμβολή στην υπόθεση έχει η Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, που κατάφερε να εντοπίσει ότι μέσω εταιρείας διακίνησης κεφαλαίων τα ύποπτα εμβάσματα.

Πιο αναλυτικά, μετά τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου για την υπόθεση του «τρομοδέματος», διατάχθηκε η διερεύνηση των τραπεζικών λογαριασμών του. Παράλληλα, έρευνα έγινε για τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς, με πλαστό δελτίο ταυτότητας που είχε εντοπιστεί στο κρησφύγετο του στον Άγιο Παντελεήμονα. Όπως διακριβώθηκε από την άρση του τραπεζικού απορρήτου, είχε ανοιχτεί λογαριασμός στον οποίον οι 14 συλληφθέντες κατέθεταν μικροποσά (από 50 έως 200 ευρώ) μέσω της εταιρείας διακίνησης κεφαλαίων και τα οποία «σήκωνε» ο Γιαγτζόγλου.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης και η Αντιτρομοκρατική, μετά από συντονισμένη επιχείρηση τα ξημερώματα της Τρίτης, πέρασε χειροπέδες στους 14 φερόμενους ως χρηματοδότες του «επαναστατικού ταμείου». Κατά πληροφορίες ορισμένοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Πάντως, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ορισμένοι απ’ τους συλληφθέντες να μην είχαν εικόνα για τις δράσεις του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Αναδημοσίευση από reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.