Τι συμβαίνει με το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά – Επιστολή συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

0

Επιστολή προς την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για «την κατάσταση του κτιρίου που στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες Πειραιά» απέστειλε η Ε.ΑΣ.Υ.Π., ζητώντας να γίνουν «όλες οι αναγκαίες ενέργειες ελέγχου, αφενός εξακριβώνοντας το μέγεθος του προβλήματος στατικότητας του κτιρίου και σε θετική περίπτωση, να δρομολογηθεί τυχόν μετεγκατάσταση των υπηρεσιών».

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Η Ένωσή μας πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου και επιβεβαίωσε κατόπιν ερεύνης, την ύπαρξη αλληλογραφίας του Ταμείου Υγείας Προσωπικού ΑΤΕ με παραλήπτη τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά με αντικείμενο την κατάσταση του κτιρίου που στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 37 στο κέντρο του Δήμου.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, ο ως άνω ιδιοκτήτης του κτιρίου, ήτοι το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Α.Τ.Ε – Ειδικός Λογαριασμός Επικούρησης Μελών (Ε.Λ.Ε.Μ), επικαλείται Μελέτη Στατικής Επάρκειας που έχει διενεργηθεί από ιδιωτική εταιρεία και αποφαίνεται ότι «το κτίριο χρήζει εκτεταμένων στατικών ενισχύσεων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ισχύουσες σήμερα κανονιστικές διατάξεις περί στατικότητας» και ζητά την μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών «εντός ευλόγου χρόνου, για την ασφάλεια του προσωπικού και των εξυπηρετούμενων πολιτών».

Επειδή από όλα αυτά προκαλείται εύλογη ανησυχία στο αστυνομικό προσωπικό και σε όλους μας, απευθυνόμαστε σε εσάς και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε η ανησυχία που έχει προκληθεί από το εν λόγω αίτημα για εκκένωση του κτιρίου, να μην διαιωνισθεί. Αυτό σημαίνει ότι ως Αστυνομικοί, αναμένουμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δημοσίου, Διεύθυνση Τεχνικών ΑΕΑ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Περιφέρεια Αττικής κλπ, να προβούν στις αναγκαίες προς τούτο ενέργειες ελέγχου, αφενός εξακριβώνοντας το μέγεθος του προβλήματος στατικότητας του κτιρίου και σε θετική περίπτωση, να δρομολογηθεί τυχόν μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Δεν θα επιτρέψουμε τυχόν ολιγωρίες, καθώς πρόκειται για την ασφάλεια αστυνομικών και συμπολιτών μας.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος, Σπυρίδων Λιότσος
Η γ.γ., Αργυρώ Μαλαχία

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.