Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της ΠΟΣΥΦΥ με τον γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

0

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για συνάντηση με τον γ.γ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, βρέθηκε στις 19 Δεκεμβρίου κλιμάκιο της ΠΟΣΥΦΥ, με αντικείμενο μία σειρά ζητημάτων που έχει καταθέσει ήδη η Ομοσπονδία και χρήζουν θεσμικών αλλαγών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων

Την 19 Δεκεμβρίου 2017, η Ομοσπονδία πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη αλλά και εκπροσώπους της Φυσικής Ηγεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα στη σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Αναγνωστάκη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων Ταξίαρχος κ. Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστηρίξεις Αστυνομικός Διευθυντής κ.Μπακολας Δημήτριος

Η Ομοσπονδία έθεσε τόσο στο Γ. Γραμματέα όσο και στους εκπροσώπους των σχετικών κλάδων και Διευθύνσεων ζητήματα που άπτονται αρμοδιοτήτων και χρήζουν πρωτίστως θεσμικών αλλαγών. Η Ομοσπονδία ζήτησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων, την αναζήτηση λύσεων στις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει στο παρελθόν και αφορά τις προτάσεις του βαθμολογίου, των πτυχίων και των ορίων ηλικίας για εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, ζητήσαμε την διευρυμένη εκπαίδευση στις σχετικές ειδικότητες ταυτοποίησης μεταναστών, σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας που θα εξυπηρετήσει τόσο εσωτερικές ανάγκες όσο όμως και ενισχυτική δύναμη στις περιοχές που απαιτείται λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Από πλευράς του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη, τονίστηκε πως η Ηγεσία μελετά και είναι διαθέσιμη να ανταποκριθεί σε αλλαγές που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, της άρσης των αδικιών αλλά και του οφέλους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι πλέον αναγνωρισμένη η προσφορά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Συντάσσεται στο ίδιο μέτωπο με ότι εξυπηρετεί τους ανωτέρω σκοπούς και κάθε προσπάθεια κοινή με κοινούς στόχους θα πρέπει να επιτυγχάνεται. Ως συνδικαλιστικός φορέας, θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε, να μεταβιβάζουμε προβλήματα και προβληματισμούς αναζητώντας λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό η προσπάθειά μας είναι κοινή !

Ο πρόεδρος του Δ.Σ., Παναγιώτης Χαρέλας
Ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Τοτονίδης

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.