Τέλος οι μετακινήσεις αστυνομικών της Δυτικής Αττικής σε άλλες υπηρεσίες

0

Είδηση και μάλιστα σημαντική έβγαλε η συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις –τόσο με ανακοινώσεις όσο και από τα ΜΜΕ-, πλέον όμως σταματάνε ΑΜΕΣΑ οι μετακινήσεις αστυνομικών της Δυτικής Αττικής προς άλλες Υπηρεσίες εκτός της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής σε κάθε της παρέμβαση, είτε σε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, είτε με ανακοινώσεις της, είτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναδείκνυε την χρόνια παθογένεια της αφαίμαξης αστυνομικών από την Δυτική Αττική προς ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Στην τελευταία συνάντηση μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, κ. Υποστράτηγο Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, θέσαμε για ακόμη φορά το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις και τις συνέπειες που προκαλούνται από αυτή την θνησιγενή αστυνομική πρακτική, που έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μην μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο κύριος Γενικός αντελήφθη και το πρόβλημα και τις ανησυχίες μας, και με δική του ΑΜΕΣΗ διαταγή προς στις υφιστάμενες υπηρεσίες, σταμάτησε την κάθε είδους μετακίνηση αστυνομικού προσωπικού προς οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία εκτός περιοχής μας, τόσο από συναδέλφους που υπηρετούν στην Τάξη όσο και στην Ασφάλεια (Μεταγωγών, επιτήρηση στόχων κ.τ.λ.).

Οφείλουμε ως Ένωση να αναγνωρίσουμε ότι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής με την παραπάνω απόφαση του ουσιαστικά ικανοποιεί ένα διαχρονικό πάγιο αίτημα της Ένωσης μας το οποίο δεν έχει να κάνει με καμία συντεχνιακή αντίληψη παρά μόνο κινείται προς την κατεύθυνση της προσφοράς μας στην κοινωνία, δηλαδή με λίγα λόγια στην αποστολή που έχουμε ως αστυνομικοί και ως θεσμός.

Θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, πρωτοβουλίες και αποφάσεις οι οποίες έχουν στόχο τόσο την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών αλλά όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφαλείας προς τον πολίτη.

Ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Σταματάκης
Ο γεν. γραμματέας, Χρήστος Ναστούλης

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.