Συνελήφθη στο Χολαργό Έλληνας που πουλούσε πυρομαχικά στο διαδίκτυο

0

Ένας 38χρονος Έλληνας, ο οποίος πουλούσε μέσω διαδικτύου πυροβόλα όπλα (replica), πυρομαχικά, πυροτεχνήματα και σπρέι πιπεριού, συνελήφθη στο Χολαργό από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος διέθετε προς πώληση, μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, πιστό αντίγραφο (replica) πυροβόλου όπλου, φυσίγγια και σπρέι πιπεριού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία συλλαμβάνει άτομο στην Ελλάδα για πώληση όπλων ρέπλικα μέσω διαδικτύου.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η επίμαχη αγγελία, καθώς και δύο επιπλέον, αναρτήθηκαν από τον ίδιο χρήστη, με τη χρήση ηλεκτρονικών διευθύνσεων (IP) ελληνικών παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι η ανάρτηση των τριών  αγγελιών πραγματοποιήθηκε από τον 38χρονο, ενώ μετά από έρευνα που έγινε στην οικία του στο Χολαργό, ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 8 πιστόλια replica, 351 αβολίδωτα φυσίγγια, 52 αβολίδωτα φυσίγγια πιπεριού, 4 μηχανισμοί εκτόξευσης πιπεριού (σπρέι πιπεριού), 4 πυροτεχνήματα και 2 κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM, τα οποία τα χρησιμοποιούσε στην παράνομη δραστηριότητά του.

Κατά την επιτόπια ερεύνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο κινητά τηλέφωνα του 38χρονου, βρέθηκε πλήθος αρχείων φωτογραφίας στα οποία απεικονίζονταν κυτία μεταφοράς όπλων, πυροτεχνήματα, μηχανισμοί εκτόξευσης πιπεριού (σπρέι), πιστόλια replica και φυσίγγια.

Ο 38χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τ α πειστήρια που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.