Συνελήφθη δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής γιατί έσβησε χρυσαυγίτικο σύνθημα

0

Στην σύλληψη του δικηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν αστυνομικοί στο Καρπενήσι. Όπως καταγγέλει το ΚΕΕΡΦΑ, ο Δημήτρης Ζώτος συνελήφθη επειδή έσβησε σύνθημα της Χρυσής Αυγής στην είσοδο της πόλης.

Το σύνθημα έγραφε “κράτος – tv -αναρχικοί όλοι οι ανθέλληνες δουλεύουνε μαζί”, και ο Δημήτρης Ζώτος το έσβησε γράφωντας «έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δικηγόρος παραπέμφθηκε σε αυτόφωρο με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς.

Ο ίδιος ο κ. Ζώτος δήλωσε: “Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστκό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις

Ο Δημήτρης Ζώτος μπροστά από το σύνθημα που έσβησε

Η “Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” αναφέρει ότι «η σπουδή των λαγωνικών της ΕΛΑΣ να συλλάβουν τον δικηγόρο για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε «Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι» δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα εκατοστό η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στη ΕΛΑΣ παρά τις υποσχέσεις Τόσκα. Αντίθετα, η ΕΡΤ φροντίζει να ξεπλένει τα εγκλήματα τους με προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου την μέρα των Χριστουγέννων!

 

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.