Συλλήψεις Κούρδων: Ψάχνουν για άλλα μέλη και γιάφκες – Tι κρύβουν τα usb

0

Τα USB και τους φορητούς υπολογιστές των Κούρδων συλληφθέντων ελέγχουν εξονυχιστικά οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς κατά τις εφόδους προσπάθησαν να τα καταστρέψουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, κατά την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας σε μία γιάφκα, ένας από αυτούς προσπάθησε να καταπιεί ένα στικάκι, αλλά τελικά τον πρόλαβε ένα στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής και του το έβγαλε από το στόμα . Την ίδια στιγμή οι άλλοι συλληφθέντες, προσπαθούσαν να πετάξουν τον υπολογιστή από τα παράθυρα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο αρχικά τη «μανία» τους να ξεφορτωθούν το «υλικό» αλλά και την πρόθεσή τους να μην το εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές που τους συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί πλέον κάνουν «φύλλο και φτερό» ότι περιέχεται μέσα στις ηλεκτρονικές συσκευές καθώς ενδεχομένως να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση άλλων μελών που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά διαφεύγουν της σύλληψης. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τα ασύλληπτα μέλη των Κούρδων, όπως επίσης και για άλλα σπίτια. Υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκρατημένη αισιοδοξία πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αποτελέσματα.
Το δεύτερο στοιχείο  που προβληματίζουν τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είναι η έλλειψη βαρέος οπλισμού, γεγονός για το οποίο εκτιμούν ότι πιθανό να κατείχαν και να έχουν κρύψει οι συλληφθέντες ή να είναι κρυμμένο σε άλλες γιάφκες από ασύλληπτα μέλη.

Την ίδια στιγμή ένας από τους συλληφθέντες έχει εις βάρος του ερυθρά αγγελία για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C . Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες στις επίσημες λίστες της Ευρώπης και της Τουρκίας, ύστερα από συνεργασία και με τις επίσημες αρχές των άλλων χωρών, διαπίστωσαν πως εκκρεμεί εις βάρος του το ένταλμα σύλληψης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για τις τουρκικές αρχές είναι ένα από τα άτομα που έχει πάρει μέρος σε τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης.  Αυτό το συμπέρασμα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, βγαίνει από την αξιοποίηση των δικών τους πληροφοριών αλλά και των ερευνών που έχουν διεξάγει.

Πάντως, χθες  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας επισήμως με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 να ανέφερε πως οι συλλήψεις αλλά και οι δράση των ατόμων δεν έχουν καμία σχέση με την επίσκεψη Ερντογάν, ωστόσο όλα αυτά συνέβησαν λίγες μέρες πριν την  έλευση του «Σουλτάνου» στη χώρα μας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.