ΣτΕ: Όχι στην αποζημίωση συγγενών κρατουμένου που αυτοκτόνησε στα Ιωάννινα

0

Όχι στην αποζημίωση συγγενών αυτόχειρα κρατουμένου είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας πως δεν μπορούσαν να είχαν ληφθεί προληπτικά μέτρα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για αποφευχθεί η αυτοκτονία του, μέσα στο κελί του, στις φυλακές Ιωαννίνων.

Ο κρατούμενος ο οποίος είχε βρεθεί, τον Απρίλιο του 2001, απαγχονισμένος με σκοινί που είχε κρεμάσει από το σιδερόφρακτο φεγγίτη του κελιού του, είχε προφυλακιστεί για ναρκωτικά, ενώ δήλωσε με την είσοδό του στις φυλακές Ιωαννίνων, φορέας του AIDS, αν και δεν προσκόμισε σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον έβαλαν σε ξεχωριστό κελί, ενώ φαίνεται ότι πήρε το σκοινί είτε από τα μαγειρεία και το καφενείο είτε χρησιμοποίησε εκείνο το σκοινί που απλώνουν τα ρούχα οι κρατούμενοι. Η οικογένειά του διεκδικούσε αποζημίωση 1.200.000 ευρώ για ψυχική οδύνη υποστηρίζοντας πως ο θάνατος του οφείλεται σε παράνομες πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της φυλακής. Ωστόσο, τόσο το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων όσο και το ΣτΕ απέρριψε το σχετικό αίτημά τους.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.