Στα… μπλε η Αθήνα για επέτειο Πολυτεχνείου: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται τις… ταράτσες

0

Στα… μπλε θα ντυθεί το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους για την περιφρούρηση των καθιερωμένων συγκεντρώσεων.

Αυτό που φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι μπορεί να υπάρξουν οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων που θα έχουν πάνω τους μολότοφ και θα επιχειρήσουν να κάνουν επεισόδια. Έμφαση θα δοθεί στην αποτροπή και για το λόγο αυτό θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στο κέντρο από σήμερα Τρίτη, προκειμένου να εντοπιστούν –όπως είχε γίνει και πέρυσι- τυχόν πολεμοφόδια που προορίζονται για τις συγκεντρώσεις.

Το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει απομόνωση των κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία για να μην τους δοθεί «χώρος» να δράσουν. Δύσκολο κομμάτι, ωστόσο, είναι και αυτό που αφορά στο τι θα επακολουθήσει μετά το τέλος της πορείας στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνηθίζουν να καταφεύγουν οι κουκουλοφόροι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι –όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- μπορεί οι μολότοφ να παρασκευαστούν και να κρυφτούν σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων πριν από την έναρξη της πορείας για να χρησιμοποιηθούν κατά τις βραδινές ώρες.

Στα μέτρα ασφαλείας υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν περίπου 3.000-3.500 αστυνομικοί.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αστυνομία θα επιχειρήσει να αποτρέψει την είσοδο ατόμων στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι εφικτό να μην εισέλθει κανείς στο χώρο. Αυτό που θα επιχειρηθεί είναι η περιμετρική φύλαξη του Πολυτεχνείου.

Οι εντολές περιλαμβάνουν αυξημένα μέτρα σε αστυνομικά τμήματα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για έντονα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες, υπό τον φόβο επιθέσεων σε βάρος τους.

Καλούν τους κατοίκους να… βοηθήσουν

Σε κείμενο που κυκλοφόρησε τα τελευταία 24ωρα από αναρχικούς οι κάτοικοι των Εξαρχείων καλούνται να… βοηθήσουν «βγάζοντας έναν κουβά με νερά για την εξουδετέρωση των χημικών, ανοίγοντας την πόρτα της πολυκατοικίας ή και το σπιτιού σε αυτούς που καταδιώκονται από μπάτσους και δίνοντας πρόσβαση σε ταράτσες».

Η αλήθεια είναι ότι τα επεισόδια από άτομα που βρίσκονται σε ταράτσες ανησυχούν για ακόμα μία χρονιά τους αστυνομικούς και για το λόγο αυτό θα επιχειρηθεί μία κατόπτευση από αέρος για τυχόν ύπαρξη πολεμοφοδίων σε ταράτσες γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

 

Πηγή HuffingtonPost.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.