Σταματάκης: Επιστρέφουν οι αστυνομικοί της δυτικής Αττικής στο πλευρό των «γειτόνων» τους

0

Οι αστυνομικοί της δυτικής Αττικής επιστρέφουν στον «τόπο» τους για να βοηθήσουν τους κατοίκους που πλήττονται από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Αυτό κάνει γνωστό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής που σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι «μετά από  επικοινωνία του προέδρου της Δυτικής Αττικής Γιώργου Σταματάκη με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, πληροφορηθήκαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι της Δυτικής Αττικής πλην των επικεφαλής, θα αποδεσμευτούν από την 06:00 της 17 Νοεμβρίου από τα μέτρα για τον εορτασμό του πολυτεχνείου. Είναι θετικό ότι η φυσική και πολιτική ηγεσία προχώρησε στην αποδέσμευση των δυνάμεων, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα ζητήματα της κοινωνίας και σε κάθε περίπτωση αποτελεί θετικότατη εξέλιξη το ότι οι συνάδελφοι θα είναι δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες που μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Η ηγεσία μας, έδειξε ξεκάθαρα ότι διαθέτει αντανακλαστικά καθώς και το πως αντιλαμβάνεται μια σύγχρονη αστυνομία δίπλα στους πολίτες».

Αναδιάταξη δυνάμεων

Αναδιάταξη των δυνάμεών της επιχειρεί η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί τους κατοίκους της δυτικής Αττικής που πλήττονται από την πλημμύρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή θα ενισχυθούν με 50 άνδρες ανά βάρδια (150  ημερησίως). Το βράδυ της Τετάρτης συνέδραμαν στη Μάνδρα επιπλέον 70 αστυνομικοί με 31 οχήματα. Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι επιχείρησαν στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο συνολικά 180 αστυνομικοί με 74 οχήματα.

Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Ένωσης

Μία ημέρα νωρίτερα, χθες Τετάρτη, είχε προηγηθεί για το θέμα παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Σταματάκης είχε ζητήσει από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. την αποδέσμευση των αστυνομικών της δυτικής Αττικής που έχουν διατεθεί για τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της 17ης Νοέμβρη, σε μία προσπάθεια οι συνάδελφοί του να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων που δοκιμάζονται από την πλημμύρα.

«Θέλω να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων στην ανείπωτη αυτή τραγωδία. Είναι μια ημέρα πένθους για τη Δυτική Αττική χωρίς προηγούμενο. Οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής βρίσκονται επί ποδός πολέμου και είμαστε δίπλα στους πολίτες. Προσπαθούμε και εμείς από το δικό μας μετερίζι να συνδράμουμε έτσι ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια. Είμαστε στο πλευρό τους. Οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής που διατίθενται στα μέτρα των εορτασμών του Πολυτεχνείου πρέπει να αποδεσμευθούν άμεσα και να διατεθούν στη Δυτική Αττική που δοκιμάζεται στο πλευρό του πολίτη», δήλωσε χθες ο κ. Σταματάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.