Σπασίματα με… άρωμα «Ρουβίκωνα» στη Γ.Γ. Εμπορίου για τον «απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα»

Πρόκειται για μία επίθεση με έντονη... οσμή «Ρουβίκωνα», ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την αναρχική ομάδα

0

Ομάδα δέκα – δεκαπέντε αντιεξουσιαστών αναζητά η Αστυνομία για την καταδρομική επίθεση στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης, εκεί όπου στεγάζεται η γενική γραμματεία Εμπορίου, στην πλατεία Κάνιγγος.

Αναδημοσίευση από το reader.gr, Κώστας Παπαδόπουλος

Ήταν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας όταν οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο ισόγειο του κτιρίου, έσπασαν ένα ATM που βρίσκεται εκεί, πέταξαν φυλλάδια και φώναξαν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, οι δράστες της επίθεσης, άρπαξαν τον ασύρματο που είχε ο υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι που φυλάσσει τον χώρο. Η όλη επιχείρηση κράτησε ελάχιστα λεπτά, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν πριν φτάσουν εκεί οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόκειται για μία επίθεση με έντονη… οσμή «Ρουβίκωνα», ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την αναρχική ομάδα. Τα τρικάκια που πέταξαν τα μέλη της ομάδας έγραφαν: «Άμεση χορήγηση άδειας – άμεση κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Νίκη στην απεργία πείνας από 30/5 του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα»! Ο «Λουκάς» της 17Ν, καταδικασμένος για 11 δολοφονίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, προχώρησε σε απεργία πείνας από την Τετάρτη 30 Μαΐου με αιτήματα την κανονική τακτική άδεια και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

Για την Τετάρτη 6 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη «μοτοπορεία», στα Προπύλαια Αθηνών, από τη «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», ενώ για το μεσημέρι του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας στο Μοναστηράκι.

Πηγή: Reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.