Σκωπτική απάντηση Τόσκα σε Μητσοτάκη για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

"Δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news"

0

Την αποδέσμευση του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία του κτιρίου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του πολιτικού του γραφείου, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις γειτονιές της Αθήνας, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και του ζήτησε την αξιοποίηση του 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί βασική προτεραιότητά του.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας

Η ασφάλεια του πολίτη – θα το λέω διαρκώς – είναι βασική προτεραιότητά μου. Και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια.

Για αυτό επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησα να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. Συγκεκριμένα του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι – κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες – επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς».

Η απάντηση του κ. Τόσκα

Με σκωπτικό τρόπο απάντησε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ζήτημα της Ασφάλειας.

«Δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news. Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει. Άλλωστε, στην κατ’ ιδίαν επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης», αναφέρει αρχικά στη δήλωση του ο κ. Τόσκας.

Κλείνοντας ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει: «Κατά τα άλλα, να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.