Ρομά διαβίβασαν με ασύρματο προς αστυνομικούς: «Θα σας γ… και θα τρώτε και ξύλο»

0

Απειλητικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς έστελναν μέσω ασυρμάτου κάποιοι εκ των Ρομά που συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Άνω Λιοσίων για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο Ρομά κρατουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Katechaki, αστυνομικοί άκουσαν από τους ασυρμάτους τους (στις συχνότητες των οποίων παρεμβάλλονται άγνωστοι) την ακόλουθη φράση: «Θα σας γ… και θα τρώτε και ξύλο». Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια έξω από το Α.Τ. Εντύπωση προκαλεί ότι και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι ομάδες αγνώστων εκμεταλλεύονται το κενό στην ασφάλεια των επικοινωνιών στην ΕΛ.ΑΣ. διαθέτοντας ασυρμάτους για να ακούνε τις διαβιβάσεις. Σε αυτή την περίπτωση προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω διαβιβάζοντας οι ίδιοι προς τους αστυνομικούς.

Αιτία ήταν ο θάνατος από παθολογικά αίτια κρατουμένου, ο οποίος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα. Στο άκουσμα του θανάτου συγγενείς και φίλοι του θανόντος συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν δεκάδες και με άγριες διαθέσεις, ενώ ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν εννιά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο για να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους.

Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.