Πόσα… κοστούμια χρειάζονται για μία πρωθυπουργική επίσκεψη στη Μάνδρα;

0

Βλέποντας τις εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και των αρμόδιων υπουργών στη Μάνδρα αναρωτηθήκαμε: Αλήθεια πόσα… κοστούμια χρειάζονται για μία επίσκεψη πρωθυπουργού σε μία περιοχή που πενθεί τους ανθρώπους της από τη φονική πλημμύρα.

Η απάντηση είναι ότι χρειάζονται πολλά… κουστούμια. Και εξηγώ. Οι εικόνες του πρωθυπουργού με background τους υπουργούς του γέμισαν με αστυνομικούς με κοστούμια, που ουσιαστικά είχαν περικυκλώσει το κυβερνητικό κλιμάκιο. Και θα μας πείτε: Πρωθυπουργός είναι, να μην φυλάσσεται αναλόγως. Απάντηση: Να φυλάσσεται αλλά όλα έχουν τη σημασία και το συμβολισμό τους.

Στη Μάνδρα δεν υπάρχουν αντιεξουσιαστές, ούτε άλλα ακραία στοιχεία. Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους και περίμεναν για ψυχολογικούς κυρίως λόγους τον Αλέξη Τσίπρα να ακούσει τα προβλήματά τους. Όλων τα προβλήματα ήταν αδύνατον να τα ακούσει, κάποιων όμως σίγουρα ήταν εφικτό (και σίγουρα θα έπαιρνε μία γεύση και για των υπολοίπων).

Αυτό δυστυχώς, όπως δήλωσε και η δήμαρχος της περιοχής, δεν έγινε. Αντιθέτως η εικόνα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις έδειξε ένα κυβερνητικό κλιμάκιο «περίκλειστο». Σε απόσταση αναπνοής οι αστυνομικοί, σε απόσταση χιλιομέτρου οι πληγέντες…

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.