Πρώην αντιεξουσιαστής κατηγορείται για τη «δολοφονία» 55 εκατομμυριών μελισσών

0

Από τις ληστείες των τραπεζών πέρασε στις ληστείες μελιού πρώην αντιεξουσιαστής που ρήμαξε τα μελίσσια σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία! Ο 49χρονος είχε συλληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου για ληστείες 9 τραπεζών και διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε 21 περιπτώσεις κλοπής μελιού.

Σύμφωνα δε με την Αστυνομία είχε καταστρέψει 1.135 μελισσοσμήνη θανατώνοντας 55 εκατομμύρια μέλισσες για να μην αφήνει ίχνη. Η είδηση έγινε γνωστή από την έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας που είχε δεχθεί πολλές καταγγελίες από παραγωγούς μελιού. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 49χρονος έμπαινε σε μελίσσια, έκλεβε μέλι και κατέστρεφε τις κυψέλες για να μην αφήσει ίχνη, από το Μάιο του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2017. Η οικονομική ζημιά που προκάλεσε στους παραγωγούς υπολογίζεται στις 287.000 ευρώ.

Μεταξύ των περιοχών όπου δρούσε στοχεύοντας μελίσσια είναι οι ορεινές περιοχές της Γκιώνας, των Βαρδουσίων, της Οίτης και του Πηλίου. Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε νοικιασμένα αυτοκίνητα με τα οποία έφτανε στη Στερεά και τη Θεσσαλία από την περιοχή της Αθήνας, όπου διέμενε. Ο 49χρονος συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα για άλλες υποθέσεις. Συγκεκριμένα κατηγορείται για ληστείες τραπεζών την περίοδο 2002-2009. Επρόκειτο για άτομο που είχε κατηγορηθεί το 1994 για φθορές στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή: Thetoc.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.