Πρεσβεια του Ισραήλ: Ψάχνουν το …πάρκινγκ του “Ρουβίκωνα”

0

Το… παρκινγκ μοτοσυκλετών ή άλλου οχήματος των έξι μελών και του ενός «οπερατέρ» της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, πριν την επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία του Ισραήλ, ανήμερα των Χριστουγέννων, αναζητούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους δράστες στον χώρο της επίθεσης και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους.

Όπως διαβάζουμε στο Thetoc από τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, οι αστυνομικοί πέρα από το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών ασφαλείας της Ισραηλινής Πρεσβείας που έχουν καταγράψει τις στιγμές της επίθεσης των ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες, αναζητούν υλικό σε προγενέστερο χρόνο, από το σημείο που στάθμευσαν τα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής από την περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν πάρει βίντεο από κάμερες ασφαλείας διαφόρων καταστημάτων και κτιρίων του Ψυχικού, όπως από πρατήριο υγρών καυσίμων, γυμναστήριο, γηροκομείο ακόμη και νηπιαγωγείο, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα οχήματα και κυρίως τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, αν αυτές ήταν ακάλυπτες.

Από εκεί και πέρα θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών τους. Το δύσκολο κομμάτι αυτής της έρευνας είναι η προσπάθεια ταυτοποίησης των κατόχων των οχημάτων με εκείνους που συμμετείχαν στην επίθεση. Μπορεί να γίνει βάση του σωματότυπου και των ρούχων που φορούσαν, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα ο ιδιοκτήτης ενός δικύκλου για παράδειγμα, να επικαλεστεί ότι δεν οδηγούσε εκείνος το όχημά του , αλλά… άλλος, που πιθανότατα δεν έχει «παρελθόν» σε ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας, και κυρίως συλλήψεις ή προσαγωγές από τις δράσεις της.

Να σημειωθεί πως από τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξε παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου για ενσωμάτωση όλων των ενεργειών του Ρουβίκωνα στην δικογραφία που σχηματιζόταν για την εισβολή τους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και το γραφείο γιατρού. Αυτό όμως συνηθίζεται ούτως ή άλλως να γίνεται καθώς σε κάθε ενέργεια του Ρουβίκωνα στη δικογραφία που σχηματίζεται προστίθενται όλες οι προηγούμενες δράσεις τους, προκειμένου ο δικαστικός λειτουργός να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Όπως έχουν επισημάνει κατά καιρούς οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας και πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τα μέλη του Ρουβίκωνα κινούνται στα όρια της νομιμότητας. Φαίνεται να είναι καλοί γνώστες για όλα τα «παράθυρα» των νόμων, που τους δίνουν την δυνατότητα ακόμη και αν συλληφθούν να παραπέμπονται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα και να αφήνονται ελεύθερα. Επίσης, ακόμη και όταν καταδικάζονται με αναστολή να εξαγοράζουν τις ποινές και να αποφεύγουν το ενδεχόμενο προφυλάκισής τους.  Σε περιπτώσεις ενεργειών που δεν υπάρχει πρόκληση ζημιών, χρειάζεται η υποβολή μήνυσης του «θύματος», κάτι που τις περισσότερες φορές δεν γίνεται υπό το καθεστώς πανικού ή φόβου, όπως έγινε αντιληπτό στην περίπτωση του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ενέργειες του Ρουβίκωνα και κυρίως η δημοσιοποίησή τους, έχει προκαλέσει την «στρατολόγηση» και νέων μελών. Στις τελευταίες περιπτώσεις όπου υπήρξαν προσαγωγές μελών του, διαπιστώθηκε η συμμετοχή νέων και «αχαρτογράφητων» ατόμων.

Πηγή: Thetoc

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.