Πρέπει τελικά να παραιτηθεί ο Νίκος Τόσκας;

0

Το ερώτημα πλανάται το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των καταγγελιών κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Έχει ευθύνη ο υπουργός για το τρομοκρατικό χτύπημα; Απάντηση: Ναι. Και αυτό διότι είναι το πρόσωπο που εκ της θέσεώς του έχει την πολιτική ευθύνη.

Πρέπει να παραιτηθεί; Απάντηση: Όχι. Ένας υπουργός δεν παραιτείται επειδή έγινε μία τρομοκρατική επίθεση. Επιθέσεις είχαμε, έχουμε και δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε. Επίσης, το άβατο των Εξαρχείων δεν έγινε άβατο επί θητείας Τόσκα. Ήταν και πριν άβατο. Οι αστυνομικοί δεν πατάνε στην… πλατεία αλλά και δεν πατούσαν και πριν στην… πλατεία. Για κάποιο… άγνωστο λόγο καμία πολιτική ηγεσία δεν θέλει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο στο συγκεκριμένο θέμα. Σαν ένα αόρατο χέρι να τις κρατάει μακριά από μία τέτοια «τολμηρή» απόφαση.

Γιατί οι επαΐοντες μονολογούν ότι «αν θέλει το κράτος μπορεί να δώσει ένα τέλος στο άβατο». Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση.

Και η αλήθεια είναι ότι η γρήγορη «απαίτηση» στελεχών της αντιπολίτευσης για παραίτηση Τόσκα μετά από κάθε δυσάρεστο συμβάν δεν πείθει τους πολίτες. Η κριτική που ασκούν πρέπει να είναι σκληρή αλλά όχι εντυπωσιοθηρική. Καλύτερα θα ήταν να ασκήσουν κριτική για τους εκατοντάδες αστυνομικούς που παρά τις εξαγγελίες βρίσκονται είτε σε κάποιον vip είτε σε κάποιο γραφείο χωρίς αρμοδιότητες, για τα υποστελεχωμένα Τμήματα Ασφαλείας που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, για την υποστελέχωση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς όλους τους τομείς αστυνόμευσης της Αττικής, για τις αναξιοκρατικές τοποθετήσεις αξιωματικών και τόσα άλλα.

Συμπέρασμα: Το να ζητάς την παραίτηση του υπουργού είναι εύκολο. Η στοχευμένη και εποικοδομητική κριτική είναι λιγότερο φανταχτερή αλλά πιο ουσιώδης.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.