Ποιος είναι ο Σέρβος με τα 135 κιλά κοκαΐνης

0

Στο Εκουαδόρ, το Περού και τη Βραζιλία «σύχναζε» ο 33χρονος Μάρτιν στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκαν 135 κιλά κοκαΐνης.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, την οποία παρουσιάζει το zougla.gr, από το διαβατήριο του, προκύπτει ότι ο 33χρονος έκανε συχνά ταξίδια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής εισάγοντας στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Στενός συνεργάτης του και, νοικάρης του διαμερίσματος ο οποίος μάλιστα κατέβαλε και τα χρήματα της μίσθωσης, είναι ένας Σέρβος ονόματι Ivan. Ο Ivan, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, διήγαγε και αυτός πολυτελή βίο χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις του μία Porche Macan καθώς και μία Mercedes.

 

Πρόκειται για τον άνθρωπο που διαφεύγει της σύλληψης και, σύμφωνα με τον μεσίτη που βρήκε γιαλογαριασμό του το διαμέρισμα, παρουσιαζόταν σαν επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία αναζητώντας σπίτι για τον φίλο του Μάρτιν.

Οι δύο άντρες από τη Σερβία, προφανώς σε συνεργασία και με άλλα άτομα τα οποία ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί, συνέθεταν ένα οργανωμένο κύκλωμα το οποίο σκόπευε να γεμίσει με άσπρη σκόνη τόσο τα γνωστά στέκια της Αθήνας όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ήταν μάλιστα τόσο οργανωμένοι που, όπως αναφέρεται στα δικόγραφα, διατηρούσαν σημειώσεις (31 στον αριθμό) στις οποίες αναγράφονταν οι διακινηθείσες ανά ημερομηνία ποσότητες κοκαΐνης, με τα αντίστοιχα λογότυπα τους και τα χρήματα που απέφερε η πώληση. Τα λογότυπα που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά ήταν και αυτά ευφάνταστα, όπως «ΚΤΜ», «Under Armour» και «ΜG1».

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό του 33χρονου Σέρβου ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα όταν στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν πληροφορίες οι οποίες έκαναν λόγο για άτομο 30-35 ετών, ψηλό, αδύνατο, μελαχρινό, το οποίο διαμένει στη Βάρκιζα και διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Παράλληλα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το εν λόγω άτομο διακινεί ποσότητες στην Ελλάδα έναντι 40.000 ευρώ το κιλό χρησιμοποιώντας ένα μαύρο αυτοκίνητο Volvo και ένα ποδήλατο.

Ο 33χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με τους συνηγόρους Σάκη Κεχαγιόγλου και Γεώργιο Δρύλλη.

 

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Πηγή: zougla.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.