ΠΟΑΣΥ: Καταγγελίες για αποσπάσεις… «ρουσφέτια»

1

Για «αποσπάσεις αστυνομικών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με μη διαφανή κριτήρια», κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΠΟΑΣΥ και αναδεικνύει καταγγελίες από πρωτοβάθμιες ενώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Η Ομοσπονδία μας, μετά από καταγγελίες που περιήλθαν σε αυτήν από συναδέλφους – μέλη πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας, είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει δημοσίως ότι, η διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων & Διευθύνσεων, προβαίνει σε αποσπάσεις αστυνομικών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με μη διαφανή κριτήρια.

Οι εν λόγω αποσπάσεις, με βάση τις σχετικές διαταγές του Αρχηγείου, ορίζουν, ως αρμόδιους για την επιλογή του προσωπικού τους εκάστοτε Γενικούς Διευθυντές ή Διευθυντές Χώρας, με αποτέλεσμα, αφού δεν υπάρχει ένα επαρκώς οριοθετημένο, διαφανές και αντικειμενικό πλαίσιο επιλογής, να παρατηρείται το φαινόμενο αποσπάσεων από διάφορους Νομούς, όλως συμπτωματικώς, των ίδιων και των ίδιων.

Η τακτική αυτή, η οποία μπορεί μεν να εξυπηρετεί «ημετέρους» ή άλλες σκοπιμότητες, σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δε συνάδει με την καλώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη, πόσο μάλλον με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της επί ίσοις όροις διαχείρισης του αστυνομικού προσωπικού.

Οι ανάγκες των υπηρεσιακών μετακινήσεων για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών πρέπει να καλύπτονται με τρόπο ορθολογικό και όχι σκανδαλωδώς, ανάλογα με τα συμφέροντα κάποιων. Ως Ομοσπονδία, προειδοποιούμε για τελευταία φορά, ότι εφόσον γίνουμε δέκτες νέων καταγγελιών, θα επανέλθουμε με διευθύνσεις και ονόματα…

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ο πρόεδρος, Γρηγόρης Γερακαράκος
Ο γεν. γραμματέας, Γιώργος Παπατσίμπας

1 Comment
  1. Αλεξ 101 says

    Οι π@#$ρες, αυτοί που δεν ;eχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, τους ξαναχτυπούν…Πάλι καλά, έχουν τακτ, νωρίτερα των κρίσεων…

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.