Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού μήνυσε Καμμένο και Κουρουμπλή κατηγορώντας τους για παράβαση καθήκοντος

0

 

Σε βάρος των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά του ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά. Παναγιώτης Σταμάτη κατηγορώντας τους για παράβαση καθήκοντος.

Ο απόστρατος αξιωματικός επιρρίπτει ευθύνες στους δυο υπουργούς γιατί, όπως λέει, έχουν αδρανήσει να εκδώσουν Προεδρικό Διάταγμα που θα επιτρέπει στους απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, κ.λπ. να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά την συνταξιοδότησή τους.

Όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά του εδώ και τέσσερα χρόνια παράνομα οι δυο συναρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος με αποτέλεσμα οι απόστρατοι να στερούνται του συνταγματικού δικαιώματος της εργασίας και «να μην έχουν τη δυνατότητα συμπληρωματικής βιοποριστικής εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.»

Επιπλέον, σύμφωνα με τον απόστρατο πλωτάρχη με τις κινήσεις τους παραβιάζεται η αρχή του κράτους δικαίου, η αρχή του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας.

Τέλος, ο κ. Σταμάτης ζητεί να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ώστε μετά από την αναγκαία ψηφοφορία να παραπεμφθούν στο αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο οι δυο υπουργοί.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.