Ο αστυνομικός αυτοκτόνησε 1,5 ώρα μετά τους φόνους

0

Μιάμιση ώρα μετά τη δολοφονία των μελών της οικογένειάς του αυτοκτόνησε ο αστυνομικός ο οποίος χθες τα ξημερώματα σκότωσε τη γυναίκα την πεθερά και την κόρη του μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους.

Όπως διαβάζουμε στο Thetoc από τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο αστυνομικός- ο οποίος βρισκόταν από το 1996 με απόσπαση στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη- πέθανε μιάμιση ώρα μετά τη δολοφονία της οικογένειάς του, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει στην αυτοκτονία.

Ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία ως προς το κίνητρο που όπλισε τον αστυνομικό είναι οι οικογενειακές διαφορές, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως οι εντάσεις του θύτη με την πεθερά- που αφορούσαν το διαμέρισμα που διέμενε η τελευταία- ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο αστυνομικός φέρεται να επιθυμούσε να φύγει η μητέρα της γυναίκας του από το συγκεκριμένο σπίτι προκειμένου να γίνει ιατρείο για τη σύζυγό του, η οποία ήταν γιατρός.

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να ήθελε να του γράψει άλλο ακίνητο.  Όσον αφορά τον λόγο που αποφάσισε να δολοφονήσει την σύζυγό του εκτιμάται πως ενδεχομένως η συζυγός του να του ζήτησε διαζύγιο ή ακόμη και να φύγει από το σπίτι τους, γεγονός που φέρεται να προκάλεσε την έκρηξή του που οδήγησε στο φονικό αποτέλεσμα.

Εκείνη τη στιγμή ο αστυνομικός  έριξε δύο εκφοβιστικές βολές και μετά πυροβόλησε τη γυναίκα του τρεις φορές στο στήθος. Εν συνεχεία εκτιμάται πως κυνήγησε την πεθερά του την οποία σκότωσε με δύο σφαίρες στο σαλόνι, ενώ αποφάσισε να γράψει την τελευταία πράξη της τραγωδία στο δωμάτιο της 3,5 ετών κόρη του, την οποία δολοφόνησε με μία σφαίρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως προχώρησε στη συγκεκριμένη πράξη μετά από αρκετή ώρα, γονατίζοντας στο δωμάτιο της κόρης του για να δώσει τέλος στη ζωή του με  μία σφαίρα στα σαγόνι του.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 42χρονος άνδρας δεν είχε δείξει πως τον απασχολούσε κάτι ακόμη και την Κυριακή που ήταν με τον πρώην πρωθυπουργό. Το 2011 ήταν η τελευταία φορά που είχε περάσει τεστ καταλληλότητας, όπως έγινε γνωστό από την Ελληνική Αστυνομία.

«Σκαρφάλωσα από το πλάι, στην σκάλα την εξωτερική και είδα μέσα ότι ήταν ανοιχτή η πόρτα η κεντρική και είδα την κοπέλα μέσα, οπότε τους φώναξα να σπάσουν την πόρτα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ξάδελφος της άτυχης συζύγου του αστυνομικού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. «Η μητέρα με την κόρη στο σαλόνι, το μωρό στο κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας το μεγάλο και ο πατέρας γονατισμένος μπροστά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Κάποιος ξάδελφος της κοπέλας κοίταξε από τον φεγγίτη και τους είδε ξαπλωμένους μέσα.

Και αποφασίσανε να σπάσουνε την πόρτα για να μπούνε μέσα. Και τους βρήκαν ξαπλωμένους κάτω. Είπαμε να μην πειράξουμε τίποτα, φωνάξανε την αστυνομία. Χθες το βράδυ άκουσαν κάποια συμπλοκή. Κάποια γυναίκα άκουσε και κάποιους πυροβολισμούς αλλά είναι πολύ μεγάλη σε ηλικία από ότι μου είπανε» ανέφερε σχετικά με την υπόθεση ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Πηγή: Thetoc

Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.