Ορεστιάδα: Βρέθηκαν 19 μετανάστες μέσα σε βυτίο χωρίς εξαερισμό

0

Ένας 57χρονος Βούλγαρος, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 19 μετανάστες (υπηκόους Συρίας, Ιράκ, Ιράν και Πακιστάν), συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυσνης Αστυνομίας Ορεστιάδας το πρωί της Πέμπτης στην Εθνική Οδό Αρδανίου-Ορμενίου.

Ο 57χρονος είχε στοιβάξει τους μετανάστες, ανάμεσά στους παιδιά, μέσα σε βυτίο, στο οποίο δεν έμπαινε αέρας με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος θανάτου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί φορτηγό μετά ρυμουλκούμενου (βυτιοφόρο). Τον έκριναν ύποπτο, τον σταμάτησαν για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι μεταφέρει 19 άτομα, τα οποία είχε αποκρύψει στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενο (βυτίο).

Σημειώνεται ότι λόγω της απουσίας επαρκούς εξαερισμού στο χώρο όπου βρίσκονταν οι μετανάστες, εκ των οποίων οι επτά ήταν ανήλικοι, καθώς και ότι οι πόρτες εισόδου-εξόδου στον χώρο αυτό άνοιγαν εξωτερικά, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων. Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Σε βάρος του 57χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για π αράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.