Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες για την «Combat 18»

0

Σε βαθμό κακουργήματος είναι οι κατηγορίες που απήγγειλε η εισαγγελέας σε επτά συλληφθέντες ως μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18. Η ποινική δίωξη αφορά αδικήματα που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι 11 τελικά συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην οργάνωση που φέρεται να δρα αντιγράφοντας τη βρετανική ακροδεξιά «Combat 18» αποδίδονται 30 επιθέσεις σε χώρους αντιεξουσιαστών, μεταναστών και αλλού. Οι έντεκα συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σε βάρος των επτά από αυτούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα που, κατά περίπτωση, αφορούν:
* Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων.
* Εμπρησμό.
* Έκρηξη.
* Διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες η δίωξη αφορά πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, όπως οπλοκατοχή κ.λπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της εισαγγελικής λειτουργού οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και 35χρονος δικηγόρος Πειραιά, αρνούνται όσα τους αποδίδονται.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.