Ντούμας για Βαξεβάνη: “Μπέρδεψε το Α.Τ. Ομονοίας με τις galerie de beaute των βορείων προαστίων”

0

Σκληρή απάντηση στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Βασίλης Ντούμας με αφορμή αναφορά στο πρόσωπό του σε άρθρο του δημοσιογράφου.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η μήνυση του Βαξεβάνη σε βάρος αστυνομικών του Α.Τ. Ομονοίας, ο δημοσιογράφος ανέφερε σε άρθρο του ότι: “Σήμερα ξεκίνησε από το πρωί η παραπληροφόρηση για τον μεγαλοδημοσιογράφο που τσαλαπατά τους αστυνομικούς και απ’ ό,τι μου λένε αστυνομικοί, ο ίδιος ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, έχει αναλάβει να ενημερώνει τηλεφωνικά αστυνομικούς για την αδικία εναντίον των συναδέλφων του.

Φυσικά και ο κύριος Ντούμας κάποιο λόγο θα έχει για να το κάνει. Εμένα όμως δικιά μου δουλειά δεν είναι ούτε ο «συνδικαλισμός» ούτε η ψηφοθηρική συναδελφική αλληλεγγύη που ευνοεί την αυθαιρεσία αφού πρώτα την καλύπτει. Ο σωστός αστυνομικός σέβεται το νόμο ακόμη και αν οδηγεί συναδέλφους του στη σύλληψη, δεν κατηγορεί προκαταβολικά αυτόν που προσέφυγε στο νόμο πουλώντας εξυπηρετήσεις”.

Ο Βασίλης Ντούμας απαντά ότι:

Τελικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποκάλυψη από εκείνη που μπορεί να προκαλέσει κάποιος για τον εαυτό του, ειδικότερα όταν έχει ανέβει πολύ ψηλά στο δέντρο της εξουσίας και δυναστείας, να έχει αποκτήσει “σοφέρ” αστυνομικούς, διάσημους και καλοπληρωμένους δικηγόρους για να ταχτοποιούν τις υποθέσεις του ,να διαφεντεύει υπαλλήλους στην επιχείρηση του και να δηλώνει αριστερός δημοκράτης διώκτης του φασισμού, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται ότι ο “πισινός της μαϊμούς” που κρύβει μέσα του έχει γίνει βούκινο και δημόσιο θέαμα.

Τελικά, ο μεγάλος απών από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ήταν ” το φαράσι και η σκούπα ” που δεν χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί ” υπηρέτριες ” για να διαβεί ο παρφουμαρισμένος επισκέπτης χωρίς να λερωθεί, σε έναν προθάλαμο με προσαγόμενους, που βρωμούσε και έζεχνε, ίσως όμως επειδή μπέρδεψε το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας με τις galerie de beaute των βορείων προαστίων. Πράγματι όμως, το “φαράσι και η σκούπα ” του αστυνομικού, μπορεί να μην κατάφεραν να καθαρίσουν το Τμήμα Ομονοίας αλλά σίγουρα καθαρίζουν καθημερινά την “κόπρο του Αυγεία ” από την κοινωνία, αφαιρώντας από αυτή λωποδύτες και λαμόγια που δεν βρίσκονται απλά σε βρώμικο περιβάλλον, αλλά βρωμούν και ζέχνουν οι ίδιοι.

Που να φανταστεί ο κάθε “εμίρης” της δημοσιογραφίας ότι υπάρχουν αστυνομικοί που θα εφαρμόσουν το Νόμο και δεν θα υποκλιθούν στην αναγγελία της έλευσης του, ώστε να φύγει από το Τμήμα ως άπραγος “κακομοίρης “. Υπολόγιζε όμως ότι στην χώρα που ευδοκιμεί η μπανάνα, οι αστυνομικοί είναι εντελώς ανυπεράσπιστοι, η ηγεσία τους θα του κλείσει το μάτι σε αντίδωρο μιας ευνοϊκής κριτικής και μάλιστα από αριστερό δημοσιογράφο, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων θα “τσακιστεί ” να εκτελέσει τις προσταγές της εξουσίας και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι ( με ελάχιστες εξαιρέσεις) θα τηρήσουν τη ” σιωπή των αμνών” σε ένδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης.

Η αναφορά στο πρόσωπο μου δεν με ξαφνιάζει, κάθε φορά που βγαίνω στα ” κάγκελα “, και βγαίνω πολύ συχνά και για πολλά χρόνια , ακούγοντας τη γνώριμη φράση, “το κάνει για ψήφους “. Παρότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν είναι μέλη του Συνδικαλιστικού Οργάνου που εκλέγομαι, όμως την προτιμώ ως κίνητρο μιας και- παρά τις όποιες παθογένειες της – αποτελεί έκφραση της Δημοκρατίας

Μπορεί ο χωροφύλακας την περίοδο της χούντας ίσως και κάποια χρόνια αργότερα να επιδείκνυε το θράσος και την εξουσία να τυλίξει τον οποιονδήποτε σε μια κόλλα χαρτί, δεν αφαιρέθηκαν όμως ποτέ από την παραεξουσία ορισμένων δημοσιογράφων οι φράσεις ” ξέρεις ποιος είμαι εγώ ” από εκείνους που δεν έχουν καταλάβει για το λειτούργημά τους και την ηθική διάσταση.

Τέλος, συμφωνώ ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ” σκουλήκι να γίνει δράκος “, πρέπει όμως να ασχολούμαστε και με το εκάστοτε σκουλήκι που πρόλαβε να γίνει δράκος, !!!

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.ΕΦ.Ε.Α.Α

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.