«Ντου» Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

0

Εισβολή του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα σημειώθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Ειδικότερα,  περίπου 20 μέλη της ομάδας μπήκαν στα κεντρικά γραφεία επί της οδού Αριστείδου, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν κάποια συνθήματα και αποχώρησαν.

Σε κείμενό τους που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοδελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Τους τελευταίους μήνες η ΔΕΗ έχει επιδοθεί σε ένα όργιο διακοπών ρεύματος αφήνοντας εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα κάθε βδομάδα.Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγους μήνες,από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Μαΐου η ΔΕΗ απέστειλε 230.000 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης. Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2,5 δις ευρώ, από 1,7 δις που ήταν πριν λίγα χρόνια. Στα μάτια κάποιου αδαούς μια τέτοια κίνηση μπορεί να μοιάζει ως και δικαιολογημένη, όπως όμως θα δείξουμε παρακάτω πρόκειται απλά για συνέχιση των ίδιων αδίστακτων πολιτικών που φροντίζουν πρώτα και κύρια για τους ημέτερους. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, το μενού έχει ολίγη από καρότο και μπόλικο μαστίγιο».

«Το ‘’καρότο΄΄ έχει να κάνει με το λεγόμενο κοινωνικό τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ενταχτεί περίπου 600.000 νοικοκυριά από τους 1.600.000 οφειλέτες της ΔΕΗ. Για να πληρεί κάποιος τις προυποθέσεις προκειμένου να ενταχτεί σε αυτό θα πρέπει κυριολεκτικά να μην έχει στον ήλιο μοίρα, όμως με κάποιο μαγικό τρόπο έχουν καταφέρει να ενταχτούν σε αυτό και ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών σε πανάκριβες περιοχές, με τερατώδεις καταναλώσεις και χρέη προς τη ΔΕΗ ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ας πούμε όμως ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα και ότι κάποιοι επιτήδειοι, εκτός από τις γνωριμίες τους εκμεταλλεύτηκαν και διάφορα ‘’παραθυράκια’’. Αλήθεια, τι έχει να μας πει η ΔΕΗ για τον κ.Μυτιληναίο; Μέσω των εταιρειών του είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΗ και κατά καιρούς την έχει φεσώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως την έχουν φεσώσει και ένα σωρό μεγάλα ξενοδοχεία, ένα σωρό μεγάλες επιχειρήσεις, ένα σωρό μεγαλοοφειλέτες των οποίων το χρέος αυξάνει χρόνο με το χρόνο το δεν τρέχει τίποτα», τονίζουν, ακόμη.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.