«Ντου» αντιεξουσιαστών σε ΔΣΑ και ΕΥΔΑΠ – Εγιναν προσαγωγές

0

Εισβολή αντιεξουσιαστών σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το πρωί της Παρασκευής στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ακαδημίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον κατ’ οίκον περιορισμό του ”ληστή του Διστόμου” Γρηγόρη Τσιρώνη. Νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε εισβάλει στην ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια. Και στις δύο περιπτώσεις, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή των ατόμων.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων, πετώντας τρικάκια, εισέβαλε στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τον Γρηγόρη Τσιρώνη, ενώ ζήτησαν να καταργηθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του.

Τα άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία, ενώ λίγη ώρα μετά το περιστατικό, σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση:

”Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη. Ο Δ.Σ, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών. Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο”.

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Τσιρώνης
Ο Γρηγόρης Τσιρώνης, εκ των ”ληστών του Διστόμου” αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017, όμως βρίσκεται στο σπίτι του, σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η δίκη του Γρηγόρη Τσιρώνη, για άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει έχει προσδιοριστεί για τις 25 Μαΐου 2018. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος βγήκε από τις φυλακές με το υπ΄αριθμόν 2295/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο ωστόσο έθεσε αυστηρούς περιοριστικούς όρους στον κατηγορούμενο. Το δικαστικό συμβούλιο διέταξε τον κατ’ οίκον περιορισμό του με συνοδεία και 24ωρη φύλαξη.

Πηγή: newpost.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.