Να πώς «έπιασε» ο φακός το μίνι διπλωματικό επεισόδιο με Ερντογάν στην Κομοτηνή (Βίντεο)

0

Καρέ καρέ μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ το μίνι διπλωματικό επεισόδιο που είχαν ο Ταγίπ Ερντογάν με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, στο μειονοτικό σχολείο «Τζελάλ Μπαγιάρ», το οποίο επισκέφθηκε ο Ερντογάν την περασμένη Παρασκευή (8/12) στην Κομοτηνή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σχολείο και ενώ είχε συμφωνηθεί να μιλήσει μέσα στο σχολείο στους μαθητές, ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Ο κ. Αμανατίδης απάντησε ότι υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση μέσα στο σχολείο για να μιλήσει στους μαθητές όπως είχαν συμφωνήσει, αλλά ο Ερντογάν επέμενε. Βλέποντας ότι δεν του άλλαζε γνώμη, του είπε να μιλήσει τελικά στον κόσμο, αλλά να του επιτρέψει να απευθύνει κι εκείνος έναν χαιρετισμό.

«Υπάρχει ένα σύστημα ήχου; Υπάρχει πρόβλημα;», ρωτάει ο Ερντογάν. «Κύριε πρόεδρε, είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα. Σας περιμένουν στις αίθουσες δυο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα», του απάντησε ο κ. Αμανατίδης.

Ο Ερντογάν επιμένει: «Δεν μπορεί να πάρει το μικρόφωνο από μέσα και να μιλήσει εδώ;» ρωτάει η διερμηνέας. «Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό», απαντά ο κ. Αμανατίδης και λέει: «Απλώς θα με αφήσετε κι εμένα να πω δυο λόγια μετά από εσάς».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση του επεισοδίου κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. «Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» είχε αναφέρει ο κυβερνητικός αξιωματούχος…

Πηγή:  iefimerida.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.