Νέο μισθολόγιο και Γ’ κατηγορία : Ενημέρωση από την Ένωση Συνοριοφυλάκων Φλώρινας

0

Σε αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες αλλά και τις αδικίες του νέου μισθολογίου που εφαρμόζεται ήδη, προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Φλώρινας προς τα μέλη της. Με αναλυτική Ανακοίνωση την 25η Ιανουαρίου 2018 επισημαίνει τις αδικίες και την συνέχιση του διαχωρισμού του προσωπικού με την Γ’ Κατηγορία των αστυνομικών που προέρχονται απο συνοριακούς φύλακες. Αναφέρει ιδιαίτερα, για την μη χορήγηση του επιδόματος του παραμεθορίου σε όλη την παραμεθόριο, για την τοποθέτηση των ανακριτικών υπαλλήλων βαθμοφόρων που προέρχονται απο συνοριακούς στην Γ’ κατηγορία, για τις μειώσεις που προέρχονται απο τις αυξημένες κρατήσεις των Ταμείων, για την μη τήρηση των Αποφάσεων του ΣτΕ και για το βαθμολόγιο. 

      Επισημαίνει πως ο αγώνας που έχει ξεκινήσει η ΠΟΣΥΦΥ δεν ειναι μόνο συνδικαλιστικός. Η προσφυγή της ΠΟΣΥΦΥ για όλα αυτά με την συνεισφορά και την ενδυνάμωση του αγώνα απο τις Ενώσεις -μέλη της προς το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθεί μέσα στον Φεβρουάριο. Παράλληλα, ενημερώνει πως η Ομοσπονδία τους, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με κόμματα και αρμόδιους υπουργούς για την άρση όλων αυτών των αδικιών. Τέλος καταθέτει κάλεσμα συσπείρωσης ώστε οι συνάδελφοι αφού αντιληφθούν αυτούς τους διαχωρισμούς να ενισχύσουν με την φωνή τους την όλη προσπάθεια.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Φλώρινας : 

                                                    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενημέρωση για το νέο μισθολόγιο και τις ενέργειες της Ένωσή μας

      Στο πλαίσιο της υποχρέωσης που πηγάζει για έναν συνδικαλιστικό φορέα για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μελών του σε θέματα που απασχολούν, παραθέτουμε την αντίδραση και την διαφοροποίηση μας σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου όπως αυτή εφαρμόστηκε ήδη από αρχές του έτους.

     Με γνώμονα την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση των συναδέλφων που τυγχάνει να έχουν καταταγεί στο Σώμα με το θεσμό του Συνοριακού Φύλακα, η Ένωσή μας ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο και μέλος της  Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. προέβη μαζί με την Ομοσπονδία μας σε σειρά μέτρων αντίδρασης και διατυπώσεων για τον ν.4472/2017 που αφορά την αλλαγή του μισθολογίου. Ειδικότερα :

Ø    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων με την συμμετοχή και της  Ένωσής μας, προέβη από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης για την αλλαγή του μισθολογίου ( 5 ημέρες πριν την ψήφιση του κοινοποιήθηκε το σχέδιο), σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα πριν την ψήφιση όσο και την ίδια ημέρα της ψήφισης στη Βουλή.  Η Ομοσπονδία μας συναντήθηκε με πολιτικά κόμματα για να εκφράσει την αντίδρασή της και τη διαφωνία της στην «νυχτερινή ψήφιση» του νομοσχεδίου, χωρίς κανένα διάλογο και διαβούλευση.

Ø    Διαπιστώσαμε, καταγράψαμε και υπολογίσαμε από την πρώτη στιγμή τις τεράστιες μειώσεις που θα επέλθουν από τις αυξημένες κρατήσεις των Ταμείων, την άδικη τοποθέτηση μας  σε μια ξεχωριστή κατηγορία που η επιλογή θα προέρχεται από τον τρόπο κατάταξης  στο Σώμα και όχι από τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας. Ενώ με τον ν.3686/2008 άρθρο 13 επήλθε η ομογενοποίηση του προσωπικού και η «ίση»  μεταχείριση  του προσωπικού σε όλα τα επίπεδα ανάλογα με τον βαθμό, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, η πολιτεία επέλεξε τον εκ νέο διαχωρισμό με βάση την αρχική κατάταξη, αποδεικνύοντας πως η «ίση» μεταχείριση δεν επήλθε ποτέ όπως ευαγγελίζονταν ακόμη και συνδικαλιστές μας.

Ø    Ακόμη και οι συνάδελφοί μας Αρχιφύλακες και Ανθυπαστυνόμοι Ανακριτικοί υπάλληλοι που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες, τοποθετήθηκαν στην Γ’ κατηγορία (!) ενώ υπάρχουν ακόμη και μη ανακριτικοί υπάλληλοι στην Β’ κατηγορία !  Δεν υπήρξε καμία διατύπωση για την εξαίρεση τους από την Γ’ Κατηγορία και η υπαγωγή τους έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αντίδραση της Ομοσπονδίας μας.

Ø    Αντιδράσαμε για την επιλεκτική αποδοχή του επιδόματος παραμεθορίου μόνο σε ορισμένες περιοχές. Το επίδομα παραμεθορίου είναι προϋπάρχον επίδομα με συγκεκριμένη γενική ερμηνεία και αφορά ολόκληρη την παραμεθόριο.

Ø    Διατυπώσαμε την αντίδραση μας για την νέα εφεύρεση της προσωπικής διαφορά που δεν υπάγεται σε καμία περίπτωση    σε ισχυρή θεσμική κατοχύρωση  μισθολογίου. Είναι προφανές πως η δημιουργία του έχει ως σκοπό το φρένο που μπαίνει σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση για την επόμενη πενταετία και βέβαια σε ένα σχεδιασμό  για μελλοντική κατάργησή του χωρίς καμία αξίωση από την μεριά μας που θα οδηγήσει και σε περαιτέρω μείωση του εισοδήματός μας.

Ø    Διαφωνήσαμε όχι μόνο για την μείωση του εισοδήματός μας από την εφαρμογή του μισθολογίου, αλλά και για την μη επαναφορά σύμφωνα με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας του μισθολογίου στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Για όλα αυτά, η Ομοσπονδία μας ( Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) – στην οποία συμμετέχουμε δυναμικά, έχει καταθέσει την  23/10/2017 Αίτημα Ακύρωσης της υπ’αριθμ   οικ.2/52259/ΔΕΠ/19.09.2017 εγκυκλίου Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, για την εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους ΣΤ΄ του ν. 4472/2017 (Α’ 74) «Μισθολογικές ρυθμίσεις ειδικών κατηγοριών λειτουργών..»  με ιδιαίτερη ανάπτυξη των ανωτέρω και της εξειδικευμένης κακομεταχείρισης της δικής μας Γ’ κατηγορίας.

 Την 18η Δεκεμβρίου 2017 – πολύ άμεσα – η συζήτηση στο Συμβούλιο  της Επικρατείας αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε για την 26η Φεβρουαρίου 2018. Ως μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που κατέθεσε Αίτημα Ακύρωσης για όλες τις ανωτέρω εξειδικεύσεις και αδικίες, προσμένουμε στην θετική εξέλιξή του για το σύνολο των συναδέλφων που κατατάχθηκαν με τον θεσμό του συνοριακού φύλακα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα με την προσφυγή μας στη δικαιοσύνη, δια μέσου της ΠΟΣΥΦΥ, καταθέσαμε εγγράφως τις διαφωνίες μας τόσο στην Φυσική Ηγεσία όσο και στην Πολιτική. Η Ένωσή μας παράλληλα, έχει ήδη ενημερώσει για τις ανωτέρω αδικίες εγγράφως αλλά και σε επαφές που έχουμε πραγματοποιήσει και τους βουλευτές του Νομού μας.

Συνάδελφοι,

  η συνεχής διεκδίκηση των αιτημάτων μας, η διαφύλαξη των κεκτημένων μας και η ξεκάθαρη και αδιάκριτη εκπροσώπησή μας απαιτεί συσπείρωση και ενδυνάμωση του φορέα που εκπροσωπεί τον καθένα μας. Η Ένωση μας  δηλώνει παρόν στην εκπροσώπηση σε όλα τα ανωτέρω και θα συνεχίσει να σας ενημερώνει έγκυρα χωρίς υπαινιγμούς για το πώς διαχειρίζεται τα ζητήματα που μας αφορούν. Η δύναμη αυτή μπορεί να ενισχυθεί μόνο με την συμμετοχή μας στον συνδικαλιστικό φορέα που μας εκπροσωπεί πραγματικά.

                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

         Ο Πρόεδρος

  Παπαχρήστου Χρήστος

      Ο Γ.Γραμματέας

     Κιοσές Παναγιώτης

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.