«Μαύρη» σελίδα για τη δημοσιογραφία η κάλυψη του συλλαλητηρίου

0

Δυστυχώς χθες Κυριακή γράφτηκε μία «μαύρη» σελίδα για την ελληνική δημοσιογραφία.

Και αυτό διότι το καθήκον, η δεοντολογία και το Σύνταγμα, επιτάσσει οι δημοσιογράφοι να καλύπτουν τα γεγονότα. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτά είναι μεγάλα γεγονότα, δεν υπάρχει δικαιολογία μη κάλυψής τους.

Και το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν ένα μεγάλο γεγονός. Μετά από 26 χρόνια έλαβε χώρα μία τόσο ογκώδης συγκέντρωση. Θέλετε να πούμε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν 90.000 (όπως υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.), θέλετε να πούμε ότι ήταν 200.000 (όπως λένε αρκετοί από τους διοργανωτές), όπως και να έχει ήταν μία σπάνια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών.

Ανεξάρτητα του ποιοι ήταν αυτοί που διαδήλωναν, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν, ανεξάρτητα από το ποια ήταν τα αιτήματά τους, τα ΜΜΕ έπρεπε να ήταν εκεί να καλύψουν το μεγάλο γεγονός.

Τα ηλεκτρονικά μέσα το κάλυψαν. Τα κανάλια, ωστόσο, όχι και τόσο (πλην κάποιων εξαιρέσεων). Η δε ΕΡΤ 3 (η οποία πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο) δεν έδειξε την… ευθιξία να καλύψει όπως της άρμοζε τη συγκέντρωση.

Και η αλήθεια είναι ότι δικαιολογίες του τύπου «ήταν χρυσαυγίτες», «ήταν εθνικιστές», δεν πείθει. Δεν πείθει πρωτίστως τους πολίτες. Δεν πείθει ούτε τους ώριμα σκεπτόμενους πολίτες που τάσσονταν κατά της συγκέντρωσης.

Γιατί αν αρχίσουμε εμείς οι δημοσιογράφοι να κρυβόμαστε πίσω από τέτοιες δικαιολογίες, τότε θα καταντήσουμε να βλέπουμε στον καθρέφτη αυτό που μισούμε. Το «μαύρο» πρόσωπο του ρατσισμού.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.