Μαύρα σύννεφα στους κόλπους των ΜΑΤ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

0

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις των ΜΑΤ μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Αστυνομικοί που κάνουν βάρδια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είδαν για δεύτερη φορά φέτος να μετατρέπεται η οδός Χαριλάου Τρικούπη σε πεδίο βολής με στόχο τους ίδιους. «Είμαστε απροστάτευτοι», είναι η φράση που ακουγόταν ανάμεσα στα μέλη των διμοιριών μετά το χτύπημα της περασμένης Δευτέρας. Κατά καιρούς οι άνδρες των ΜΑΤ παίρνουν εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας. Στην πράξη, ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα –όπως λένε- απέναντι σε ένα καλάσνικοφ που τους στοχεύει από δρόμο κάτω από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπου δεν φτάνουν αστυνομικές δυνάμεις.

Συνδικαλιστικά το θέμα σήκωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής. Ο Βασίλης Ντούμας κατήγγειλε ότι ακόμα και μετά την τρομοκρατική επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προχώρησαν σε έρευνες στην «καρδιά» των Εξαρχείων αλλά μόνο περιμετρικά της περιοχής.

«Οι διμοιρίες των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν το ρόλο του ‘προβάτου επί σφαγήν’. Μπορεί όποιος τρομοκράτης θέλει να πάρει ένα καλάσνικοφ και να τις πυροβολήσει. Μετά την προχθεσινή επίθεση έγιναν αθρόες προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας αλλά όχι από τους δρόμους κάτω από τη Χαριλάου Τρικούπη. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπήκαν στα Εξάρχεια», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία φέρεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Μαΐου 2014 όταν με το όπλο-«σφραγίδα» της πυροβόλησε κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια. Στις 31 Ιουλίου 2016, μετά από δύο χρόνια «σιωπής», επανήλθε με «χτύπημα» στην πρεσβεία του Μεξικό επί της οδού Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκι. Η συνέχεια ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο με πυροβολισμούς κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

«Οι τρομοκράτες χτύπησαν μία φορά τον Ιανουάριο και δεν κατάφεραν να πετύχουν αστυνομικούς. Επανέλαβαν την επίθεση προχθές και πάλι δεν τα κατάφεραν. Ο φόβος μας είναι ότι θα προσπαθήσουν και τρίτη φορά. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να ενταθούν οι έρευνες για τη σύλληψή τους», λέει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή της ΕΛ.ΑΣ.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.