Κρούσματα ψώρας σε κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως μας διαβεβαίωσαν όλοι οι ιατρικοί φορείς η εν λόγω ασθένεια μεταδίδεται μόνο δια της παρατεταμένης σωματικής επαφής και έμμεσα από κοινή χρήση είτε κλινοσκεπασμάτων είτε ρουχισμού"

0

Κρούσματα ψώρας εμφανίστηκαν σε κρατητήρια υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής, με το προεδρείο της Ε.ΑΣ.Υ.Δ.Α. να έρχεται σε επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρουσιαστεί κρούσματα ψώρας σε κρατητήρια υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής. Το Σωματείο μας άμεσα επικοινώνησε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και με την ηγεσία.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως μας διαβεβαίωσαν όλοι οι ιατρικοί φορείς η εν λόγω ασθένεια μεταδίδεται μόνο δια της παρατεταμένης σωματικής επαφής και έμμεσα από κοινή χρήση είτε κλινοσκεπασμάτων είτε ρουχισμού. Η διάρκεια θεραπείας της, είναι σύντομη και επιτυγχάνεται εντός τριημέρου και με την εφαρμογή ειδικών παρασιτοκτόνων σκευασμάτων-λοσιόν.

Η Ένωση μας μετά από σχετική επικοινωνία, πήρε διαβεβαιώσεις από την ηγεσία ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες (χορήγηση ειδικών σκευασμάτων στους ασθενείς κρατουμένους, απολύμανση χώρων κράτησης κ.τ.λ.).

Επιπλέον θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι κράτησης για τους ασθενούντες κρατουμένους. Η Ένωση μας συνιστά στους συναδέλφους να δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή μέχρι να διευθετηθεί το εν λόγω ζήτημα.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος, Γεώργιος Σταματάκης
Ο γ.γ., Χρήστος Ναστούλης

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.