Καταδικάστηκε Ολλανδός δημοσιογράφος που μπήκε σε στρατιωτική ζώνη στον Έβρο

0

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Ολλανδός δημοσιογράφος Sakir Khader, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη στην περιοχή των Λαβάρων Διδυμοτείχου.

Ο αραβικής καταγωγής δημοσιογράφος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «NOS» κάλυπτε ρεπορτάζ για το προσφυγικό και μάλιστα είχε ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων. Το πρωί της Δευτέρας στην προσπάθειά του να ακολουθήσει και να βιντεοσκοπήσει τη διαδρομή προσφύγων μπήκε σε στρατιωτική ζώνη, όπου έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς. Μαζί του ήταν ένας οπερατέρ και δύο Ιρακινοί φωτογράφοι, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Σε αναφορά που έκανε στο θέμα η τηλεοπτική εκπομπή «Brandpunt Robbert ter Weijden», ειπώθηκε ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν προσπάθησε να ελέγξει τα στοιχεία ταυτότητας του Sakir, επειδή οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν ότι είναι ολλανδός δημοσιογράφος λόγω του παρουσιαστικού του που παραπέμπει σε Άραβα».

Σε σχετική ερώτηση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό αναφέρθηκε ότι «ο Sakir Khader ήρθε σε επαφή με το υπουργείο, ετοιμαζόμασταν να του δώσουμε τα στοιχεία που μας ζήτησε αλλά ποτέ δεν ζήτησε (ούτε έλαβε) άδεια για την είσοδό του στη στρατιωτική ζώνη και ήταν αυτονόητη η σύλληψή του». Ο δημοσιογράφος είναι πλέον ελεύθερος, καθώς καταδικάστηκε με αναστολή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.