Καταγγελία Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης: ΟΠΚΕ σε πάρεργα (ή για τα πανηγύρια)

0

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι, δυστυχώς, η ηγεσία της Θεσσαλονίκης έδωσε διαταγή με την οποία ορίζεται μία υποομάδα των ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης / Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να μεταβεί στα Κουφάλια του Νομού Θεσσαλονίκης (30χλμ από το πολεοδομικό συγκρότημα) για να εκτελέσει υπηρεσία αστυνομικών μέτρων σε τοπική εθιμοτυπική εκδήλωση λόγω των εορτών σε νυχτερινό ωράριο εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

«Επίσης, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθημερινά σε κάθε νυχτερινό ωράριο εργασίας, δύο (2) υποομάδες των ΟΠΚΕ, εκτελούν υπηρεσία φύλαξης και επιτήρησης του Τούρκικου προξενείου Θεσσαλονίκης, δηλαδή σε καθήκοντα που δεν συνάδουν με το αντικείμενο της αρμοδιότητας και αποστολής τους.

Επιπλέον η πιθανή μεταστέγαση από το ΑΜΕΘ σε ξεχωριστό χώρο (Δενδροπόταμος) που εξετάζει ηγεσία της πόλης θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες υπηρεσιακές δυσλειτουργίες πχ(ΦΥΛΑΞΗ ΣΚΟΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ), Μη καλή συνεργασία με λοιπές συνεργαζόμενες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», συνεχίζει η ανακοίνωση του Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης και καταλήγει:

«Οι ομάδες ΟΠΚΕ μαζί με τις υπηρεσίες της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης (ΖΗΤΑ-ΔΙΑΣ-ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ) αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην αστυνόμευση και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας όλων των πολιτών του Νομού Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τους αρμόδιους να επανεξετάσουν τον τρόπο χρήσης και διάθεσης αυτών των Υπηρεσιών, δηλαδή την πραγματοποίηση περιπολιών και στοχευμένων δράσεων και μόνο».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.