Καμμένος για κρίσεις: Δεν υπάρχει θέμα αρχηγών

0

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγών στις τακτικές κρίσεις που θα πραγματοποιηθούν στις ‘Ενοπλες Δυνάμεις στις αρχές του 2018, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος με αυτόν τον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο έδωσε τέλος στην άκρατη σεναριολογία που ήθελε να αποφασίζονται αλλαγές στην ηγεσία και των τριών επιτελείων.

Όπως δήλωσε ο κ.Καμμένος, στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό των τριών ετών από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της εθνικής άμυνας, θα γίνει σεβαστή η πρόβλεψη του νόμου που προβλέπει συγκεκριμένη θητεία για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Επισήμανε μάλιστα ότι αυτή θα είναι και η εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

“Κρίσεις θα υπάρχουν. Πάντως θέλω να σας πω ότι υπάρχει και ενας ψηφισμένος νόμος τον οποίο θα σεβαστούμε. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει θέμα σε επίπεδο αρχηγών δηλαδή.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και υπενθύμισε με εμφατικό τρόπο: “Ξέρετε άλλωστε ότι έχουν μια θητεία η οποία είναι ψηφισμένη δεν υπάρχει κανένα θέμα.”

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε άριστη την συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό ΓΕΑ, ανιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και επανέλαβε: Δεν υπάρχει θέμα κρίσεων αρχηγών”. Ωστόσο διευκρίνισε: “Από εκεί και πέρα θα γίνουν κάποιες κρίσεις στο πλαίσιο των αναγκών της διοίκησης.”

Στο επίμονο και διευκρινιστικό ερώτημα: “Άρα η ηγεσία παραμένει ως έχει; απάντησε λακωνικά και χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: “Η πρόταση μας προς το ΚΥΣΕΑ αυτή θα είναι”. είπε ο κ. Καμμένος.

 

Πηγή: onalert.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.