Και η Ιταλία ελέγχει τώρα τους επιβάτες από την Ελλάδα

0

 

Το γερμανικό παράδειγμα της επιβολής «καραντίνας» στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα φαίνεται να επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες χώρες της Σένγκεν, καθώς αστυνομικές αρχές σε αεροδρόμια της Ιταλίας περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους τους Έλληνες πολίτες τους οποίος χαρακτηρίζουν ως επιβάτες «ευαίσθητων πτήσεων».

Σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του protothema.gr, οι επιβάτες πρωινής πτήσης με προορισμό το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο-Όριο αλ Σέριο, το οποίο βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μιλάνο, υπέστησαν όχι απλώς εξευτελιστικούς ελέγχους ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά χαρακτηρίστηκαν από τις ιταλικές αρχές ως επιβάτες «ευαίσθητων πτήσεων». Επιβάτες που ενδεχομένως κατέχουν είτε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε μεταφέρουν ναρκωτικά.

Έξι άνδρες της ιταλικής αστυνομίας «σάρωσαν» τους επιβάτες της πτήσης από την Ελλάδα, ενώ όταν κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν διευκρινήσεις για την τυπική κατάργηση της ελεύθερης κυκλοφορίας τους εντός του χώρου Σένγκεν, έλαβαν ως απάντηση ότι «οι έλεγχοι γίνονται μόνο σε ευαίσθητες πτήσεις για τον εντοπισμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και ναρκωτικών».

Οι άνδρες της ιταλικής αστυνομίας αφού ήλεγξαν τα έγγραφα όλων των επιβατών προχώρησαν σε αυστηρότερους ελέγχους σε «σκουρόχρωμους» επιβάτες…

 

Βασίλης Δαλιάνης, Πηγή: protothema.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.