Κέρδη εκατομμυρίων ευρώ για τη «μαφία» των αντικαρκινικών φαρμάκων

Στα πέντε χρόνια δράσης, το κύκλωμα ότι αποκόμισε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, καθώς τα αντικαρκινικά φάρμακα που έκλεβαν τα μέλη του, κόστιζαν από 1.000 έως και 5.000 ευρώ!

0

Για περισσότερα από πέντε χρόνια το κύκλωμα γιατρών, νοσηλευτών, φαρμακοποιών, ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών και ιδιωτών, θησαύριζε κλέβοντας αντικαρκινικά φάρμακα από νοσοκομείο στη Αθήνα και πωλώντας σε έως και τριπλάσιες τιμές στη Γερμανία, τη Γαλλία και χώρες της Σκανδιναβίας.

Στη μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 18 άτομα, ανάμεσα τους και τα 4 φερόμενα ως αρχηγικά μέλη των κυκλώματος. Όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη δύο νοσηλευτριών μεγάλου νοσοκομείου των Αθηνών, που εργάζονται η πρώτη στο ογκολογικό τμήμα και η δεύτερη στο τμήμα διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κομβικό ρόλο στο κύκλωμα έπαιζε ιδιοκτήτης εταιρείας που εμπορεύεται (σ.σ. επισήμως τουλάχιστον) σε Ελλάδα και εξωτερικό φαρμακευτικά σκευάσματα κατά του καρκίνου.

Στα πέντε χρόνια δράσης, το κύκλωμα ότι αποκόμισε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, καθώς τα αντικαρκινικά φάρμακα που έκλεβαν τα μέλη του, κόστιζαν από 1.000 έως και 5.000 ευρώ! Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η αξία των φαρμάκων που βρέθηκαν από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας σε «καβάτζες» ίσως και να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Αδίστακτη η δράση των μελών του κυκλώματος

Η «μαφία» των αντικαρκινικών φαρμάκων δρούσε με δύο τρόπους. Ο πρώτος ήταν με κλοπή από την αποθήκη του νοσοκομείου, όπου τα μέλη -οι νοσηλεύτριες συνήθως- έπαιρναν δυο ή τρία φάρμακα από την αποθήκη και χορηγούσαν στον ασθενή μόνο το ένα. Τα φάρμακα που κρατούσαν στη συνέχεια τα διοχέτευαν έναντι αδράς αμοιβής στα άλλη μέλη του κυκλώματος που στη συνέχεια μέσω εταιρείας – «φάντασμα» στη Βουλγαρία μεταφέρονταν σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπου οι τιμές είναι τριπλάσιες και τα κέρδη τεράστια.

Οι γιατροί των νοσοκομείων φρόντιζαν να συντάσσουν πλαστές συνταγές είτε να χορηγούν εικονικά, αντικαρκινικά φάρμακα σε ασθενείς, που δεν χρειάζονταν. Τέλος, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γιατροί – μέλη του κυκλώματος δεν δίσταζαν να γράφου αντικαρκινικά φάρμακα ακόμη και σε ασθενείς που είχαν αποβιώσει, εκμεταλλευόμενοι το χρονικό διάστημα, το οποίο μεσολαβούσε έως ότου οι συγγενείς του δηλώσουν τον θάνατό του!

Αναδημοσίευση από reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.