Ιδρύθηκε Σωματείο Αξιωματικών Αστυνομίας Τ.Ε.Μ.Α.

0

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του νεοσύστατου Σωματείου Αξιωματικών Αστυνομίας προερχόμενων από Τ.Ε.Μ.Α.

Το κείμενο της ανακοίνωσης

Ένα όραμα χρόνων, πήρε σάρκα και οστά. Το Σωματείο Αξιωματικών Αστυνομίας προερχομένων εκ του Τ.Ε.Μ.Α., είναι πλέον γεγονός, με το διακριτικό τίτλο “ΑΞΙ.Α Τ.Ε.Μ.Α.”

Η προσπάθεια ετών – η οποία στις μέρες μας έχει κορυφωθεί – να απαξιωθεί η κατηγορία μας και να υποβαθμιστεί η αξία μας, κατέστησε αδήριτη την ανάγκη ίδρυσης αυτού του σωματείου, σκοπός του οποίου, συν τοις άλλοις, είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του.

Η ανέλιξή μας, από το πρώτο σκαλοπάτι στην κλίμακα της ιεραρχίας, ως αστυφύλακες, στα υψηλότερα σκαλοπάτια του Σώματος, κατόπιν συνεχών και απαιτητικών εσωτερικών εξετάσεων, μας γέμισαν με γνώσεις κι εμπειρίες. Κατά τη διαδρομή μας, νιώσαμε τη μοναξιά του αστυνομικού σκοπού, την αδρεναλίνη του πληρώματος σε περιπολικό, την υπευθυνότητα του αξιωματικού υπηρεσίας και την ευθύνη της διοίκησης. Μάθαμε, πρώτα να κωπηλατούμε κι ύστερα αξιωθήκαμε να κρατήσουμε το πηδάλιο. Μάθαμε να διοικούμαστε, προτού διοικήσουμε. Αυτές οι γνώσεις, αυτή η εμπειρία, αυτή η διαδρομή, θέλουμε και πρέπει να γίνουν σεβαστές.

Σεβόμαστε τους αγώνες και τις κατακτήσεις των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, χωρίς τις οποίες, ο Έλληνας αστυνομικός θα βίωνε καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα τους, είμαστε δίπλα τους, είμαστε μαζί τους. Δεν θέλουμε να τις υποκαταστήσουμε. Δεν θέλουμε να χτίσουμε τοίχους, αλλά γέφυρες. Δεν θέλουμε να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε. Απαιτούμε όμως, την αναγνώριση της αξίας μας και το σεβασμό των κόπων, των θυσιών και της διαδρομής μας.

Με γνώμονα τα ανωτέρω, θα πορευτούμε ως φορέας στήριξης των Ενώσεών μας, προσφέροντας την εμπειρία μας και τη δυναμική μας, προασπίζοντας συγχρόνως, αταλάντευτα και ανυποχώρητα, τα δίκαια αιτήματα των μελών μας.-

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Μετά τιμής

Ο πρόεδρος, Ευστράτιος Ανεστίδης
Ο γ.γ., Αργύριος Αργυριάδης

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.