Η περιφορά του Επιταφίου στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών

Η πορεία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πίστης Ελπίδος Αγάπης και κατευθύνθηκε στην είσοδο της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών

0

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ημέρα κορύφωσης του θείου δράματος, η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πίστης Ελπίδος Αγάπης στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Η Μεγάλη Παρασκευή ως γνωστόν αποτελεί την πιο ιερή μέρα της Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς κορυφώνεται το Θειο Δράμα με την Αποκαθήλωση από το Σταυρό και την Ταφή του Χριστού, με την περιφορά του Επιταφίου να δημιουργεί υποβλητική και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Και φέτος λοιπόν οι πιστοί, εργαζόμενοι στον Αερολιμένα Αθηνών σε κλίμα σεβασμού και ευλάβειας συμμετείχαν στην Ακολουθία και στην Περιφορά του Επιταφίου που τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ. Τον Επιτάφιο σήκωσαν με ιδιαίτερη τιμή Αστυνομικοί και Πυροσβέστες από τις οικείες υπηρεσίες.

Η πορεία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πίστης Ελπίδος Αγάπης και κατευθύνθηκε στην είσοδο της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, για να ευλογήσει δια Σώματος του Χριστού όλες τις Υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί και, κατέληξε πάλι στον Ιερό Ναό όπου οι πιστοί προσκύνησαν τον Επιτάφιο.

Την Ακολουθία του Επιταφίου παρακολούθησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Ταξίαρχος Μιχαήλ ΣΔΟΥΚΟΣ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Αντιπύραρχος Γεώργιος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, η Α/Υ Δήμητρα ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ο Α/Υ Πέτρος ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Α/Υ Σωφρόνιος ΑΚΑΣΟΓΛΟΥ, ο Υ/Α Μιχαήλ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Υ/Β Γεώργιος ΜΑΛΤΕΖΟΣ, ο Ταξίαρχος (ε.α.) Αριστείδης ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, η Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής Αδαμαντία ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, καθώς και πλήθος Αστυνομικών, Πυροσβεστών και εργαζομένων του Αερολιμένα Αθηνών.

Κινήσεις όπως αυτή της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών είναι άξιες πολλών επαίνων και συγχαρητηρίων, διότι προάγουν την Αστυνομία στην Κοινωνία αλλά και στέκονται πλάι στον εργαζόμενο Αστυνομικό/Πυροσβέστη που βρίσκεται στο καθήκον τις Άγιες αυτές μέρες δίνοντας του την ευκαιρία να παρευρεθεί στα Ιερά Μυστήρια όπως αυτό της Ακολουθίας και Περιφοράς του Επιταφίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.