Η μυστική επιχείρηση «Σκορπιός» – Θα σκότωναν τον Ερντογάν

0
Σχεδιάγραμμα-σκαρίφημα για επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του τούρκου προέδρου ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν με εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες αλλά και βόμβες μολότοφ ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. σε τετράδιο που διατηρούσε η τουρκική ένοπλη οργάνωση DHKP-C στα κρησφύγετά της στην Αθήνα!
Όπως γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα Το Βήμα, στο σκαρίφημα ο κ. Ερντογάν ονομάζεται «Σκορπιός», η επίθεση φαίνεται να πραγματοποιείται από δύο πλευρές του αυτοκινήτου που μεταφέρει τον τούρκο πρόεδρο, ενώ υπάρχει και άλλη ένοπλη ομάδα που θα κτυπούσε στην πίσω πλευρά της πομπής, σαν ομάδα επικάλυψης – χωρίς ωστόσο από την περιγραφή και το αναλυτικό σχέδιο των τούρκων ενόπλων να προκύπτει με σαφήνεια το σημείο όπου θα γινόταν η δολοφονική ενέργεια.
Η «επιχείρηση Σκορπιός» για εξόντωση στο ελληνικό έδαφος του τούρκου προέδρου θεωρείται ότι θα είχε δραματικά επακόλουθα για τη χώρα μας και οι άμεσες επιπτώσεις θα ήταν τεράστιες.
Ωστόσο οι μεθοδικές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για εντοπισμό του δικτύου των τούρκων ενόπλων, ύστερα από μια αρχική – τον περασμένο Νοέμβριο – συμπτωματική συνάντηση έλληνα αστυνομικού στην Καλλιθέα με ηγετικό μέλος της DHKP-C, πιθανόν να απέτρεψαν αιματηρή επίθεση κατά του κ. Ερντογάν όπως και άλλων ελλήνων και ξένων πολιτικών, με τρομακτικές συνέπειες.

Στόχος το οπλοστάσιο

Κύριος στόχος, πλέον, των διωκτικών αρχών είναι να βρεθεί το οπλοστάσιο των τούρκων ενόπλων που έκρυψαν (πιθανόν στην περιοχή της Βαρυμπόμπης) σε δύο μεγάλα πλαστικά βαρέλια λαδιού και στο οποίο ίσως περιλαμβάνονται οι εκτοξευτές ρουκετών και άλλα πολεμοφόδια που θα χρησιμοποιούνταν, όπως φαίνεται, και στην επίθεση σε βάρος του κ. Ερντογάν, χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι προσπάθειες των ελληνικών διωκτικών αρχών να έχει αποδώσει οτιδήποτε. Επιπλέον στοιχεία επιχειρείται να αντληθούν από το ηλεκτρονικό αρχείο των τούρκων ενόπλων. Ο προβληματισμός μάλιστα των ελλήνων αξιωματικών εντείνεται από το γεγονός ότι ορισμένες φορές στο παρελθόν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για ορισμένες σχέσεις της DHKP-C με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το επονομαζόμενο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν το 2008 είχε συλληφθεί ο τούρκος «αρχηγός» του παραρτήματος Ασουρμάν Ακτσά, ο οποίος φερόταν και αυτός να σχεδιάζει επίθεση κατά του κ. Ερντογάν, είχε προαναγγείλει σχέσεις της DHKP-C με το σκάνδαλο «Εργκένεκον». Πρόκειται για την περιώνυμη έρευνα που είχε ξεκινήσει ύστερα από ένα τροχαίο δυστύχημα στο Σουσουρλούκ το 1996, όταν οι νεκροί επιβαίνοντες στο ίδιο όχημα διαπιστώθηκε ότι ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας και αρχιμαφιόζοι. Ακολούθησαν πολυετείς έρευνες που ανέδειξαν την εμπλοκή εκατοντάδων ατόμων – ανάμεσα σε αυτούς στρατιωτικοί, αστυνομικοί, μέλη της τουρκικής μαφίας, «Γκρίζοι Λύκοι» – και «παρακρατικών» μηχανισμών. Ελληνες αξιωματούχοι είχαν εντοπίσει και άλλη περίπτωση τούρκου ενόπλου που εκδιώχθηκε από τη χώρα και είχαν προκύψει σχέσεις του με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
 Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο τούρκος πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «Σκορπιός» («ακρέπ» στα τουρκικά) τον Οκτώβριο του 2015 και τον Ιούνιο του 2016 σε ομιλίες του για να αναδείξει ότι «κράτη που εκτρέφουν την τρομοκρατία, εκπαιδεύουν ενόπλους και τους δίνουν όπλα, ουσιαστικά κρατούν έναν σκορπιό που μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο τραύμα και στους ίδιους».
Οι συλλήψεις
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του δικτύου των ενόπλων έγινε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη εννέα Τούρκων σε τρία διαμερίσματα-κρησφύγετα. Εις βάρος του 40χρονου Χαλίλ Ντεμίρ που ήταν ηγετικό μέλος της DHKP-C εκκρεμούσε ένταλμα των ελληνικών αρχών για συμμετοχή στην εν λόγω τουρκική οργάνωση. Από περαιτέρω έρευνα είχε προκύψει ότι συμμετείχε στη μεταφορά όπλων με το ταχύπλοο «Εμμα» από τη Χίο στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2013. Τότε είχε διαπιστωθεί ένα σύστημα υποστήριξης των τούρκων ενόπλων από ιδιοκτήτες εστιατορίων με… κεμπάπ στον Αγιο Δημήτριο, στο Παλαιό Φάληρο και αλλού. Ο αρχικός εντοπισμός του 40χρονου από παρατηρητικό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. στην Καλλιθέα και η πολυήμερη παρακολούθησή του είχε οδηγήσει στην ανακάλυψη όλων των τούρκων ενόπλων. Ομως κρίσιμο ζήτημα ήταν ότι οι Τούρκοι διέφυγαν από την παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ. και προχώρησαν στην «ταφή» του οπλισμού τους, κάτι που επιτάχυνε την επιχείρηση σύλληψής τους. Ενας εκ των ενόπλων φέρεται να συμμετείχε σε επίθεση μικρού βεληνεκούς, όπου είχαν χρησιμοποιηθεί μολότοφ, στη διάρκεια επίσκεψης του τούρκου προέδρου στην Ολλανδία.
Πηγή: Το Βήμα
Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.