«Η άδεια στον Κουφοντίνα προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της 17Ν»

0

Αντιδράσεις από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, προκάλεσε η διήμερη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο «Λουκάς» της 17Ν για δύο 48ωρα θα αναπνέει αέρα –περιορισμένης- ελευθερίας, μία απόφαση που σχολίασαν με ανακοινώσεις τους οι δύο διπλωματικές αποστολές.

«Η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της 17N και τις οικογένειές τους», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Στην ανάρτησή του, ο κ. Πάιατ εξηγεί ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η απόφαση για τη σημερινή άδεια προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους. «Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες που προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη. Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στους ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, ωστόσο η συγκεκριμένη άδεια προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη χώρα μας.

O κ. Πάιατ συνόδεψε την ανάρτησή του με τη φωτογραφία μιας πλακέτας που βρίσκεται στην Αμερικανική πρεσβεία και είναι αφιερωμένη στη μνήμη «όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πλακέτα στα θύματα της τρομοκρατίας που χάθηκαν υπηρετώντας την αμερικανική διπλωματική αποστολή, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται πάνω από μια ρήση του Θουκυδίδη.

«Είμαστε απογοητευμένοι από την άδεια στον τρομοκράτη δολοφόνο»

Τη βαθύτατη απογοήτευση της για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, να δώσει 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζει και η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ. Η Βρετανίδα διπλωμάτης έκανε μάλιστα την σχετική ανάρτηση της στο Twitter στα ελληνικά και την συνόδευσε με την φωτογραφία από μία πλάκα η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στίβεν Σόντερς ο οποίος δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη τον Ιούνιο του 2000.

Στην ανάρτηση της η Κέιτ Σμιθ αναφέρει: «Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.