Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο

0

Πρωτοφανή επεισόδια με χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, ξύλο και τραυματισμούς πολιτών και αστυνομικών σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, κατά την διάρκεια πλειστηριασμών όπου θα έβγαιναν στο «σφυρί» 29 ακίνητα.

Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα ο χώρος να μετατραπεί σε «εμπόλεμη ζώνη» και να σημειωθούν αντεγκλήσεις και διαπληκτισμοί.

Επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης τραυματίστηκαν, με τον έναν εξ’ αυτών πιο σοβαρά, καθώς δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ του εκτόξευσαν και ένα κράνος στο πρόσωπο.

Η χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, με τα όποια αποτελέσματα θα μπορούσε να επιφέρει στους συγκεντρωμένους που δεν είχαν αντιοσφυξιογόνες μάσκες, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συλλογικοτήτων που ήταν στο σημείο.

Από την ΕΛ.ΑΣ ξεκαθαρίζουν πάντως πως «σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η διάθεση χρήσης χημικών κατά των συγκεντρωμένων. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση αισθανόμενοι απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα, καθώς βρέθηκαν να δέχονται αντικείμενα και επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να τους απωθήσουν».

 

Μιχάλης Τεζάρης, Πηγή: newpost

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.