«Επιτήρηση από… μακριά» το δόγμα της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

0

Το «δόγμα Παυλόπουλου» με την εκ του μακρόθεν επιτήρηση της αστυνομίας για να μην προκληθούν τα πνεύματα φαίνεται πως  υιοθετεί η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι οδηγίες στους αστυνομικούς ενόψει της συγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια στις 17:00 το απόγευμα είναι «μακρινή επιτήρηση και παράλληλη κίνηση με τους διαδηλωτές ώστε να μην υπάρχει πρόκληση…».

Όπως διαβάζουμε στο Thetoc, επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ «βλέπουν»  μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της δικηγόρου Τσουκαλά στα Εξάρχεια  από την φωτοβολίδα να υπάρχει στους κόλπους των αντιεξουσιαστών «διαμάχη» και «σκεπτικισμός» και αναμένουν πως θα «συμπεριφερθούν» απόψε.

Τα προέορτια στη μαθητική παρέλαση

Νωρίς το μεσημέρι σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά την μαθητική πορεία για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία καθώς ομάδα κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και τη Σταδίου με κάδους σκουπιδιών, στους οποίους έβαλαν φωτιά.

Είχε προηγηθεί πετροπόλεμος από τους κουκουλοφόρους και ανταπόδοση με χημικά από τα ΜΑΤ στα Προπύλαια.

Ανεμπόδιστη η ομάδα των νεαρών ξήλωσε πεζοδρόμια, προκειμένου να συγκεντρώσει πέτρες ως «πολεμοφόδια», έστησε οδοφράγματα με λαμαρίνες, με τους ελάχιστους αστυνομικούς να επιτηρούν… από μακριά.

Πηγή: Thetoc

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.