Επίθεση σε καθηγητή πανεπιστημίου: Βανδάλισαν το όχημα του

0

Επίθεση σε καθηγητή πανεπιστημίου. Τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του και το βανδάλισαν με ζωγραφιές και συνθήματα, με κόκκινη μπογιά.

Όπως γράφει η Καθημερινή, θύμα της επίθεσης που έγινε την Τετάρτη έπεσε ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Παύλος. Σύμφωνα με την καταγραφή των αστυνομικών στην Ξάνθη, οι δράστες τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του καθηγητή που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο σπίτι του, ενώ με κόκκινη μπογιά έγραψαν τη λέξη ΑΝΤΙFA και ζωγράφισαν σφυροδρέπανα.

Ο ίδιος ο καθηγητής συνδέει την επίθεση με τις καταγγελίες που έκανε κατά το παρελθόν περί βίας και ξυλοδαρμών μέσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

“Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής, επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ίμια”, λέει ο καθηγητής και συνεχίζει:

“Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν αν μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους”.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καταγγέλλουν πως εκλήθησαν στον ανακριτή, εξαιτίας των αναφορών του κ. Παύλου στην Πρυτανεία και στην Εισαγγελία Ξάνθης και Ροδόπης πως ομάδες φοιτητών ασκούσαν βία και τρομοκρατούσαν εντός του ΑΕΙ, με τον καθηγητή να διαψεύδει πως ήταν οι δικές του αναφορές αυτές που προκάλεσαν την ανακριτική κλήση. Άλλωστει η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη.

Πάντως, ο κ. Παύλος δηλώνει ότι εκτός από τον ίδιο, έχουν στοχοποιηθεί και φοιτητές που τον υποστήριξαν.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχαν γίνει καταγγελίες από φοιτητές κατά του κ. Παύλου για τον τρόπο διδασκαλίας του, για τις εξετάσεις (π.χ. ότι είναι πολύ αυστηρός στη βαθμολόγηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα ποσοστά αποτυχίας σε μάθημά του) και για τα συγγράμματά του. Για τις καταγγελίες διενεργήθηκε ΕΔΕ μετά σχετική απόφαση της Πρυτανείας του Ιδρύματος.

Ο ίδιος απαντά ότι όλα αυτά αποτελούν εκ των υστέρων σενάρια με σκοπό να στοχοποιηθεί, καθώς έχει επικριτική στάση κατά των βίαιων γεγονότων από φοιτητές αλλά και όσων διοικήσεων του Δημοκρίτειου τα ανέχονται. «Μου ζήτησαν να τους δοθούν λυμένα θέματα στις εξετάσεις και αρνήθηκα. Εδώ και πολλά χρόνια που διδάσκω, κανείς άλλος φοιτητής δεν είχε πρόβλημα με τα μαθήματά μου» αναφέρει.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.