Επέτειος Πολυτεχνείου: Κρας τεστ πριν τις… κρίσεις για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

0

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ίσως η πιο επικίνδυνη των τελευταίων ετών, καθώς λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που τα Εξάρχεια «βράζουν», ενώ ιδιαίτερα κρίσιμες είναι και οι επικείμενες κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές του νέου χρόνου.

Δεν είναι τυχαίο πως οι επιθέσεις κουκουλοφόρων εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ το εγχώριο αντάρτικο πόλης παρά τις συλλήψεις δείχνει ικανό να πραγματοποιεί εντυπωσιακά χτυπήματα σε χώρους καλά φυλασσόμενους από την ΕΛ.ΑΣ. Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» με το Kalashnikov – ταυτότητα της οργάνωσης, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50. Ένας ακόμη λόγος που το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο είναι η πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για την 48ωρη άδεια στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με (σχεδόν) δεδομένο ότι επεισόδια θα γίνουν, η μεγάλη ανησυχία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτά να μην ξεφύγουν σε έκταση και κυρίως να μην υπάρξει κατάληψη του Πολυτεχνείου, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο – στρατηγείο για τη «μάχη» με τα ΜΑΤ.

Όλα αυτά τα ζητήματα τίθενται επί τάπητος στις συσκέψεις των τελευταίων εβδομάδων σε Κατεχάκη και ΓΑΔΑ, με τη φετινή επέτειο να αποτελεί κρας τεστ για πολλούς. Για παράδειγμα, τόσο ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, όσο και οι εμπλεκόμενοι επιτελείς θα μπορούσαν να πιστωθούν μία καλή διαχείριση με ελάχιστα επεισόδια το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης. Το αυτό και οι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί, που αναζητούν ισορροπίες ώστε να μην πνιγεί στα χημικά η Αθήνα, αλλά και να μην ξυπνήσουν μνήμες Δεκεμβρίου 2008.

katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.