ΕΛ.ΑΣ.: Ήθελαν νεκρό αστυνομικό στα Εξάρχεια – Φόβοι για νέο χτύπημα

0

Νεκρό αστυνομικό ήθελαν οι τρομοκράτες στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής.

Η τρομοκρατική επίθεση χθες Δευτέρα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν η δεύτερη μέσα στο 2017 με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής ότι επίκειται χτύπημα με στόχο ένστολο επιβεβαιώθηκαν και πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να επαναλάβουν κάποια επίθεση τους επόμενους μήνες για να πετύχουν το σκοπό τους, που είναι να ρίξουν νεκρό αστυνομικό. Τον περασμένο Ιανουάριο ένοπλος είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς και σε εκείνη την περίπτωση να υπάρχει θύμα για λίγα εκατοστά.

Το βράδυ της Δευτέρας ένοπλος εμφανίστηκε στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε τρεις φορές σε ευθεία βολή προς το σκοπό που βρισκόταν μπροστά από κλούβα, στη συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη. Ο σκοπός είδε τον δράστη και το μόνο που πρόλαβε να κάνει είναι να πέσει κάτω και να φωνάξει προς τους συναδέλφους του «όλοι κάτω».

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ είχε μαζί του ένα ακόμα άτομο για κάλυψη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και ήταν μαυροντυμένος. Οι αστυνομικοί που φυλάνε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει σχετικά πρόσφατα οδηγίες, όπως συμβαίνει συχνά, για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να τους προστατεύσει από βολές όπλων από απόσταση.

Τον περασμένο Ιανουάριο που είχαν γίνει ξανά στόχος, ένοπλος είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ από τη συμβολή των οδών Αραχόβης και Χαριλάου Τρικούπη. Τότε, όπως έγινε και χθες, οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.

 

Πηγή: HuffingtonPost

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.